Quantcast
THE STREAM

Και η Ολλανδία ψήφισε νόμο που απαγορεύει την μπούρκα και το νικάμπ σε δημόσιους χώρους

Το ζήτημα αυτό αποτελεί την αιχμή του αντι-ισλαμικού κόμματος PVV (Κόμμα για την Ελευθερία)


Τσαγκ · 30 Νοεμβρίου 2016

 

In this photo provided on Monday, May 4, 2015 by Geert Wilders, Dutch lawmaker Geert Wilders, leader of the anti-Islam Freedom Party, center, poses for a photograph with police officers who responded to a shooting outside a provocative contest for cartoon depictions of Prophet Muhammad in Garland, Texas. Two gunmen were killed Sunday, May 3, 2015 in Texas after opening fire on a security officer outside a provocative contest for cartoon depictions of Prophet Muhammad, and a bomb squad was called in to search their vehicle as a precaution, authorities said. (Geert Wilders via AP)

Χτες στην κάτω βουλή του ολλανδικού Κοινοβουλίου εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει τα ισλαμικά ενδύματα που καλύπτουν το πρόσωπο (μπούρκες και νικάμπ) σε συγκεκριμένους δημοσίους χώρους.

Η Ολλανδία είναι η τελευταία χώρα στην Ε.Ε που βάζει περιορισμούς στην ένδυση των μουσουλμάνων γυναικών. Σύμφωνα με την πρόεδρο της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, Καντίτζα Αρίμπ, ” Ο νόμος ψηφίστηκε”.

xarths

Ο νόμος που πρέπει να “περάσει” και από την γερουσία, θα απαγορεύει στις μουσουλμάνες να φορούν μπούρκα, σε δημόσια κτίρια, δημόσια ΜΜΜ, νοσοκομεία και σχολειά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε δήλωσε επί του θέματος

Το νομοσχέδιο δεν έχει κανένα θρησκευτικό υπόβαθρο, οποία θέλει μπορεί να φορά μπούρκα στον δρόμο, η απαγόρευση θα ισχύει μόνο σε ειδικές καταστάσεις όπου πρέπει τα πρόσωπα των ανθρώπων να φαίνονται για λόγους ασφαλείας

Στην Ολλανδία ελάχιστες μουσουλμάνες επιλέγουν πάντως να φορούν ενδύματα που καλύπτουν το πρόσωπο τους, παρόλα αυτά το ζήτημα αυτό αποτελεί την αιχμή του αντι-ισλαμικού κόμματος PVV (Κόμμα για την Ελευθερία) που προηγείται σε όλες τις εκλογικές δημοσκοπήσεις στην χώρα.

 

 

 

 

 

 

Best of internet