Quantcast
THE STREAM

Eλλάς – Ρωσία συμμαχία: Ελληνικά θα μπορούν να μαθαίνουν πλέον στα σχολεία τους τα μικρά ρωσόπουλα

Άλλη μια απόδειξη πως ο Πούτιν θα μας σώσει


felix · 24 Νοεμβρίου 2016

suzitiseis-poutin-tsipra-pisw-apo-tis-kleistes-portes_5-w_l

Η απόλυτη αγαλλίαση κάθε ρωσόκαυλου έλληνα και θαυμαστή του Βλαδίμηρου είναι μία από τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας της Ρωσίας. Η ρωσίδα υπουργός Όλγα Βασίλιεβα αποφάσισε και υπέγραψε και την έγκριση των σχετικών εγχειριδίων, ώστε τα ελληνικά να αποτελούν ξένη γλώσσα επιλογής στα ρωσικά σχολεία.

cc_tassphotoslive677299_16x9

Πριν παρθεί η απόφαση που επιβεβαιώνει πως το ομόδοξο ξανθό γένος θα έρθει κάποια στιγμή να μας απελευθερώσει, είχε έρθει η πρόταση από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ, πόλης στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας στη νότια Ρωσία. Η τελική απόφαση ορίζει πως η εκπαίδευση στα ελληνικά ως δεύτερη /ξένη γλώσσα θα παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Ε’ και Στ’ Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου.

Δηλώσεις για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας της χώρας των αρκούδων έκανε ο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας σε συνέντευξη Tύπου:

 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, να είναι ορατή η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας για πρώτη φορά στα ρωσικά σχολεία. Είναι ένα επίτευγμα που χρειάστηκε αρκετά χρόνια προετοιμασίας.

Τα εγχειρίδια για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας ως γλώσσας επιλογής, ως μιας από τις ξένες γλώσσες που θα μπορούν να επιλέγουν οι Ρώσοι μαθητές στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στις πρώτες του γυμνασίου είναι έτοιμα. Ετοιμάστηκαν με τη δουλειά που έγινε κυρίως στο Πανεπιστήμιο Κουμπάν»

Σχολίασε επίσης πως καθοριστικό ρόλο για τις εξελίξεις αυτές έπαιξε το σταθερό πρόγραμμα “Ιάσων” του ΑΠΘ. Το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε εμείς είναι αυτό:

gty_putin_shirtless_horse_sk_140402_16x9_992

 

Best of internet