Quantcast
THE STREAM

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: οι γονείς πρέπει επιτέλους να πουν στα παιδιά τους ότι ο Άη Βασίλης είναι hoax

Τέρμα τα ψέματα, οι γονείς σου σου πήραν το καινούριο έξμποξ αχάριστο κωλοπαίδι


President Creed · 24 Νοεμβρίου 2016

Την ίδια ώρα που ο Άη Βασίλης έχει αρχίσει τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τα Χριστούγεννα, προκειμένου να παραδώσει δώρα σε όλα τα παιδάκια του Δυτικού κόσμου, όπως υπαγορεύει το συμβόλαιό του με την κοακόλα, έρχεται μια έρευνα που θα κάνει τη δουλειά του αγίου των Χριστουγέννων ακόμα πιο δύσκολη.

O Aυθεντικός Άη Βασίλης στο βυθό του μπικίνι, Χριστούγεννα 2013

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, οι γονείς καταστρέφουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους με το να αναπαράγουν το ψέμα της ύπαρξης ενός Άγιου Βασίλη που τρυπώνει από την καμινάδα και τους αφήνει δίπλα στο τζάκι το καινούριο έξμποξ. Σύμφωνα με την έρευνα που τιτλοφορείται “Α Wonderful Lie” που δημοσιεύτηκε στο “The Lancet Psychiatry” του Νοεμβρίου, το αθώο ψεματάκι του κιμπάρη Άη Βασίλη υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των παιδιών προς τους μεγάλους.

Όπως διαβάζουμε και στον Guardian, η Kathy McKay, κλινική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας στην Αυστραλία, ανέφερε: “Ο μύθος του Άη Βασίλη είναι ένα τόσο εξελιγμένο και μακροχρόνιο ψέμα μεταξύ γονιών και παιδιών, που αν μια σχέση είναι ευάλωτη, αυτό ίσως να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν οι γονείς μπορούν να λένε ψέματα τόσο πειστικά για τόσο καιρό, τότε ποιος ξέρει για πόσα άλλα είναι ικανοί να πουν ψέματα;

Εν ολίγοις αν οι γονείς λένε για τόσο καιρό ψέμματα στα παιδιά και μετά τα παιδιά το ανακαλύψουν, είναι πιθανό να αντιληφθούν ότι οι γονείς τους είναι παθολογικοί ψεύτες.

Ο Άγιος Βασίλης, βέβαια, δε χρησιμοποιείται από τους γονείς μόνο ως μέσο επιβράβευσης προς τα παιδιά, αλλά και ως μέσο τιμωρίας. Αν εξαιρέσουμε ότι στην Ελλάδα μεγάλη καριέρα στην απειλή της τιμωρίας έκανε ο “γύφτος” που θα έρθει να σε μαζέψει αν δε φας όλο το φαγάκι σου, συχνή είναι η απειλή ότι ο Άη Βασίλης θα σε κλάσει πατόκορφα και δε θα σου φέρει δώρο εάν δεν συμπεριφέρεσαι σωστά.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Chris Boyle, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Exter, αναφέρει ότι οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Άγιο Βασίλη σαν απειλή, λέγοντας “Μερικοί γονείς χρησιμοποιούν τον Άη Βασίλη ως μέσο ελέγχου όταν είναι πιεσμένοι λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μάλλον αυτή δεν είναι η καλύτερη παιδαγωγική μέθοδος. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα μυθικό πλάσμα που αποφασίζει εάν θα πάρεις δώρα ή όχι“.

e101c568ea559dab9bb1612ac65d97a9ce33faad96d3b7a9191ac896d94e374b

Μάλιστα εν έτει 2016 το να σκέφτονται τα παιδάκια ότι ένα μυθικό πλάσμα έχει μια τεράστια μονάδα παραγωγής παιχνιδιών στο Βόρειο Πόλο με ξωτικά-σκλάβους στη γραμμή παραγωγής, δεν είναι και η πιο ωραία εικόνα. Και γίνεται ακόμα πιο ανατριχιαστική εάν συμπληρωθεί στην ιστορία η επιτηρητική διάθεση του Άη Βασίλη, ο οποίος σαν άλλη NSA παρακολουθεί όλα τα παιδάκια και στο τέλος αποφασίζει εάν θα τους δώσει δώρο ή όχι.

Πρόταση σερβιρίσματος

 

Όπως και να ‘χει ελπίζουμε ο Άη Βασίλης να έχει επισκευάσει ήδη το εξοχικό του στα Τρίκαλα και να είναι έτοιμος να μας φέρει όλα τα γκατζετάκια που του έχουμε ζητήσει για τα Χριστούγεννα. Όσο ο μαν του Βόρειου Πόλου συνεχίζει να μας φέρνει δώρα, εμείς θα παριστάνουμε ότι υπάρχει.

 

Best of internet