Quantcast
THE STREAM

Νιώσαμε σαν την διερμηνέα νοηματικής της Βουλής με τις τελευταίες δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι

“Θέλω 100.000 παιδιά να μιλούν αρχαία ελληνικά”


felix · 23 Νοεμβρίου 2016

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων βουλευτών στη Βουλή, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015. Πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές του Ιανουαρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κάθε άνθρωπος έχει το όραμα του για τη ζωή, απλά μπορεί να μη μπορέσει ποτέ να το εκφράσει. Ευτυχώς, η ζωή ευλόγησε τον Κώστα Ζουράρι με τη δυνατότητα να προσπαθήσει τουλάχιστον να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε πως το Υπουργείο επεξεργάζεται την πρόταση του καθηγητή του ΑΠΘ Ιωάννη Καζάζη για τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για την εκμάθηση της αρχαίας ελληνική γλώσσας. Ο σκοπός σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι είναι :

«σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100 χιλιάδων ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική»

Πριν οι μελλοντικοί μαθητές πανικοβληθούν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «NORTH 98» η συμμετοχή στο μάθημα θα είναι για όποιον θέλει, ενώ το ίδιο το μάθημα δε θα περιλαμβάνεται στην ύλη.

Τέλος, ο Κ. Ζουράρις ανακοίνωσε πως θα αλλάξουν τα βιβλία της Γλώσσας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ μιλώντας για τον εαυτό του αυτοχαρακτηρίστηκε πως είναι κομμουνιστής, αριστερός και Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά υπέρ της δημιουργίας πολλών μουσουλμανικών τεμενών.

 

Best of internet