Quantcast
THE STREAM

Αμερικάνοι έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν ενάντια στην εκλογή του Τραμπ (PHOTO)

Eκεί μας έφτασαν: Κατέβασαν στους δρόμους τη Lady Gaga, τη Cher και τη Μiley Cyrus


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2016

Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικάνων που πήγε να ψηφίσει να μην ψήφισε τελικά τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά λόγω αφου του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ, αυτός βγήκε πρόεδρος. Αυτό, συν το ότι ο νέος πρόεδρος δεν είναι μάλλον και το πιο συμπαθητικό τυπάκι, βοηθάει σε ένα γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας από πλευράς όσων δε τον ψήφισαν. Βέβαια εμείς εδώ στη γηραιά ήπειρο μπορεί ιστορικά να έχουμε δει και χειρότερα, αλλά όπως και να το κάνεις, μάλλον η ζωή στις ΗΠΑ για όσους δεν είναι λευκοί άντρες, θα δυσκολέψει, αν κρίνουμε από την ρητορική μίσους που είχε προτάξει για να εκλεγεί ο Ντοναλτ Τραμπ.

ΣΗΜΑΙΑ

(REUTERS/Andrew Kelly)

Μέτα το χθεσινό σοκ για όλους όσοι δεν υποστήριξαν τον Trump, πολλοί Αμερικανοί έχουν βγει στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στα αποτελέσματα των εκλογών.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις των ΗΠΑ κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, καθώς οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της επιθετικής προεκλογικής ρητορικής του, για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους κι άλλες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες.

Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, κατευθυνόμενοι προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο και έκαψαν την αμερικανική σημαία, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν, με κεντρικό σύνθημα: “Δεν είναι ο πρόεδρος μου.”

Στο κεντρικό Σικάγο, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα “Όχι στον Τραμπ!” “Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ”. Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή την άσκηση βίας. Διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όουκλαντ στην Καλιφόρνια.

ΣΗΜΑΙΑ 2

(REUTERS/Jason Redmond)

Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν τα παράθυρα ενός καταστήματος πώλησης φαρμάκων (CVS) στο Όουκλαντ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

ΣΗΜΑΙΑ 3

(REUTERS/Jason Redmond)

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και για την απαγόρευση της εισόδου παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ.

Στο Όστιν του Τέξας, διαδήλωση πραγματοποίησαν περίπου 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία.
Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δεν απάντησε άμεσα στα αιτήματα σχολιασμού των διαδηλώσεων. Ωστόσο, ο Τραμπ στην επινίκια ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός, για όλους τους Αμερικανούς.

 

Best of internet