Quantcast
THE STREAM

Δύο αρκουδάκια είχαν λιγούρες και πήγαν στην πόλη της Καστοριάς να βρουν φαγητό τα ξημερώματα

Μάλλον είχαν ακούσει για ένα καλό βρώμικο που παίζει κοντά στη λίμνη


President Creed · 8 Νοεμβρίου 2016

Μπορεί οι αρκούδες στη Ρωσία ήδη να έχουν γίνει κατοικίδια ή και παπάδες σε γάμους, αλλά στην Ελλάδα τα συμπαθέστατα ζώα είναι ακόμα άγρια και ζουν στα βουνά. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, μερικές νεαρές αρκούδες από την περιοχή της Καστοριάς, είχαν λιγουρίτσες και αποφάσισαν τα ξημερώματα της τρίτης να ρίξουν μια βόλτα μέσα στην πόλη της Καστοριάς για να δουν αν έχει μείνει ανοιχτό κανένα βρώμικο.

Ορίστε δύο τυχαίες αρκούδες οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι οι αρκούδες στις οποίες αναφερόμαστε

Οι δύο νεαρές αρκούδες μάλιστα ξύπνησαν τους κατοίκους που έβλεπαν έντρομοι, κάτω από τα παράθυρά τους, να σουλατσάρουν αμέριμνα δύο άγρια ζώα. Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνεργάτης του «Αρκτούρου» και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Νίκος Παναγιωτόπουλος, τα αρκουδάκια, ενός έτους περίπου, εθεάθησαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον δρόμο, δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς και αμέσως σήμανε συναγερμός.

12993627_1165428546802152_370299884936461969_n

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κρατώντας ένα αρκουδάκι

Στο σημείο έσπευσαν 4 περιπολικά μαζί με τα πληρώματα τους και δύο συμβατικά αυτοκίνητα που έκλεισαν τις δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Ξεκινήσαμε λοιπόν, με αναμμένους φάρους και κορνάροντας, να προσεγγίζουμε τα ζώα με τρόπο τέτοιο ώστε να τα οδηγήσουμε προς την έξοδο του Καστοριάς. Όμως αυτά, αντί να γυρίσουν προς τα πίσω, ανέβηκαν στα νεκροταφεία και μετά μπήκαν και έκαναν βόλτα στο κέντρο της Καστοριάς

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση και προσπάθησε, ακόμα και με κροτίδες, να διώξει τα ζώα προς το βουνό, αναφέρει ότι, τα αρκουδάκια που είχαν εντοπισθεί και άλλες φορές στην ευρύτερη περιοχή μαζί με τη μητέρα τους, φαίνεται να εξοικειώθηκαν με την ανθρώπινη παρουσία γι αυτό και δεν φοβήθηκαν καθόλου αλλά ήταν εξαιρετικά ήρεμα στη βόλτα τους μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με το alphafm.gr, τα δύο άγρια ζώα κινούνταν από την είσοδο της πόλης, δίπλα από την λίμνη και έφτασαν κοντά σε γνωστό super market. Βρέθηκαν απέναντι από την ΔΕΗ και προσέγγισαν μέχρι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

15032215_1326532587358413_2661644544235816726_n

 

Τελικά, ύστερα από 4 ώρες και αφού αναστατώθηκε μεγάλο μέρος των κατοίκων, οι αρκούδες έφυγαν προς το βουνό.

Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν γιατί μεγάλωσαν κοντά στον αστικό ιστό και θα έρθουν και πάλι αναζητώντας τροφή. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στους πρόποδες του βουνού απ΄ όπου κατεβαίνουν, στην άκρη της Καστοριάς, υπάρχει μια παιδική χαρά που τα αρκουδάκια τρελαίνονται να παίζουν με τα όργανα, ειδικά με την τραμπάλα και τα παιχνίδια με το ελατήριο!

Best of internet