Quantcast
THE STREAM

Τείχος του Βερολίνου φτιάχνουν στο Μόναχο για να χωρίσουν τους πρόσφυγες από τους ντόπιους (VIDEO)

Δεν ξέρουμε αν τελικά θα το φτιάξει ο Τραμπ, αλλά στη Γερμανία το έκαναν ήδη


LUBEN CREW · 7 Νοεμβρίου 2016

Mάλλον εκτίμησαν κατόπιν εορτής στη Γερμανία την αξία ενός τείχους που χωρίζει μια πόλη. Αυτός είναι ο λόγος που το Μόναχο κατασκευάζει το δικό του τείχος το οποίο θα χωρίζει τους ντόπιους από τους πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν σε ένα από τα προάστια της πόλης.

Το οποίο μάλιστα, θα είναι ψηλότερο από το ιστορικό του Βερολίνου, καθώς θα έχει ύψος πάνω από 3,65 μέτρα. Το θέμα, όπως λογικά αποφάσισαν οι Γερμανοί, είναι κάθε φορά να ξεπερνάς τον εαυτό σου.

3A1D42E500000578-3909922-image-a-9_1478432298998

To νέο θαύμα του κόσμου θα χτιστεί στο προάστιο Neuperlach Sud του Μονάχου (κάτι φωτογραφίες είδαμε, δε φαίνεται και τίποτε φοβερό). Όλο αυτό το νταβαντούρι γίνεται με σκοπό να μην έχουν επαφή οι 160 ολόκληροι νέοι πρόσφυγες με τους κατοίκους της περιοχής.

Τα καθαρά ανθρωπιστικά επιχειρήματα που παρέθεσαν οι κάτοικοι, οι οποίοι είναι και αυτοί που ζήτησαν την κατασκευή του νέου ντουβαριού, είναι κλασσικά ότι φοβούνται για την ασφάλειά του αλλά και για να μην πέσουν οι τιμές των ακινήτων τους. Υποστήριξαν επίσης ότι οι πρόσφυγες θα κάνουν γενικώς φασαρία και τέτοια.

Tην κατασκευή του τείχους επιβεβαίωσε ο δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου, ο οποίος τόνισε ότι απαγορεύετε κιόλας να το χρησιμοποιήσουν οι πρόσφυγες για παιχνίδι (!). Οι δε κάτοικοι, παρότι το τείχος θα φαίνετα μάλλον ογκώδες στην περιοχή, είχαν να πουν απλά το εξής:

«Εφόσον μας χωρίζει από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα είμαστε ευχαριστημένοι»

Για να είμαστε δίκαιοι, δε συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι με την κατασκευή της συγκεκριμένης αηδίας. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινότητας Guido Bucholtz μίλησε σκληρά για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία:

«Τρόμαξα όταν είδα αυτό το τερατώδες τείχος»

Άλλοι κάτοικοι είχαν μια πιο ενδιάμεση άποψη από την άλλη, σύμφωνα με τα λόγια ενός από αυτούς:

«Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένας ξύλινος τοίχος με λουλούδι και όχι ένα μεγάλο πέτρινο τείχος»

Δεν είναι ούτε το πρώτο και λογικά ούτε το τελευταίο κρούσμα ρατσισμού στη Γερμανία γύρω από το προσφυγικό. Την Παρασκευή που μας πέρασε, μια ομάδα 30 ακροδεξιών χτύπησε τρεις νεαρούς Αφγανούς πρόσφυγες στην ανατολική Γερμανία, ενώ σε άλλη πόλη υπήρξαν δυο περιστατικά με νεοναζί που έβρισαν και πέταξαν πέτρες ενάντια σε πρόσφυγες.

Supporters of the German radical right-wing party, the NPD

Μάλιστα, στη Γερμανία από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει 1800 επιθέσεις σε πρόσφυγες ή στους χώρους που μένουν. Σε 200 από αυτές τις περιπτώσεις υπήρξαν 200 περιστατικά βαριάς σωματικής βλάβης απέναντι στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο.

 

Best of internet