Quantcast
THE STREAM

Νέα Ζηλανδία: 30χρονη βάζει φωτιά σε απομονωμένο νησί για να ρθει κάποιος να τη μαζέψει (PHOTOS)

Τέσσερις μέρες εγκαταλελειμμένη δεν είδε χαΐρι με τα σήματα καπνού και είπε να προχωρήσει σε πιο δραστικές λύσεις


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2016

Ένα δυνατό fail μας έρχεται από τα μέρη όπου γυρίστηκε ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, τη Νέα Ζηλανδία: γυναίκα βρέθηκε αποκλεισμένη σε νησάκι ανοιχτά της πρωτεύουσας Auckland και άναψε φωτιές για να τη δουν τα πλοία που περνούσαν από κει κοντά. Η φάση, όμως, ξέφυγε και οι στρατηγοί άνεμοι της Ωκεανίας φούντωσαν τις φλόγες και πήγαν να κάψουν το νησί.

Τη γυναίκα εντόπισε ελικόπτερο της Αστυνομίας, στην προσπάθειά του να καταγράψει την πυρκαγιά που απειλούσε το ακατοίκητο νησί του κόλπου Hauraki, και τη μετέφερε στο Auckland, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε μόνο αφυδάτωση που γρήγορα διορθώθηκε. Εκεί εξακριβώθηκε το πώς κατέληξε να απειλείται το νησί, όταν η γυναίκα που ήταν εγκαταλελειμμένη στο νησί από τη Δευτέρα, άρχισε να προσπαθεί με σήματα καπνού, ανάβοντας μικρές φωτιές, να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο, μπας και βρεθεί κάποιος να την πάρει από κει.

eight_col_fire

Είδε και απόειδε, όμως, η 30χρονη και είπε να πάρει πιο δραστικά μέτρα, καίγοντας 130 στρέμματα γης για να τη δουν. Οι άνεμοι βάλαν κι αυτοί το χεράκι τους και, έτσι, το νησάκι με την πλούσια βλάστηση και το προστατευόμενο είδος Βουνοσφυριχτή της Νέας Ζηλανδίας (πτηνό) άρχισε να απειλείται για τα καλά.

eight_col_fire_2

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα Λιμενικό και Πυροσβεστική, με περισσότερους από 30 πυροσβέστες να επιχειρούν για να περιορίσουν την πυρκαγιά, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για οικολογική καταστροφή.

eight_col_fire_1

Ευτυχώς, τουλάχιστον, οι φωλιές των Βουνοσφυριχτών δεν καταστράφηκαν.

Best of internet