Quantcast
THE STREAM

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι όντως η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ

Ο Συβαρίτης πολιτικός της καρδιάς μας σε νέες περιπέτειες


THE NEWSROOM · 29 Οκτωβρίου 2016

Στον απόηχο της απόφασης ΣτΕ για το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αναμενόταν σήμερα το πρωί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με το πρόσωπο που προκρίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πρόεδρο του ΕΣΡ. Και το όνομα του ανθρώπου που πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου: Βύρων Πολύδωρας.

vyron-708

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, τόνιζαν νωρίτερα πως το πρόσωπο-κλειδί θα συνιστούσε μια πρόταση που η αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθεί. Με δεδομένη την απόφαση ΣτΕ πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, η κυβέρνηση φέρεται να πιέζει τη Νέα Δημοκρατία για να προχωρήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών με αυτή την πρόταση που θα κατατεθεί στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα.

Η Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση της διαδικασίας σύστασης του ΕΣΡ, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας πως θα συναινέσουν ως προς το ΕΣΡ μόνο αν αποσυρθεί ο νόμος Παππά και όχι κατόπιν επικοινωνιακών τρικ:

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά. Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Μια ακόμα εξαιρετική συναινετική επιλογή από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αν θυμηθεί κανείς παλαιότερες δηλώσεις του πρώην Υπουργού για άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή. Εν αναμονή, λοιπόν, των συναρπαστικών εξελίξεων.

Best of internet