Quantcast
THE STREAM

Φοιτητές – πρέσβεις του Ελληνισμού από Ηλεία βγαίνουν με ελληνική σημαία στο Λούβρο και το Βρ. Μουσείο (PHOTOS)

Ένα μικρό βήμα για την Ηλεία, ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα μας


felix · 20 Οκτωβρίου 2016

mouseia1aaa_ca8aec7036e13d3e339b5a66a836a126

Με όλη την αδυναμία που έχουμε για το Νομό Ηλείας, δε θυμόμαστε να έχουμε αναφέρει ξανά πολιτικό ακτιβισμό από αυτά τα μέρη. Ήρθε λοιπόν η ώρα: ένας 20χρονος φοιτητής που σπουδάζει εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μια επίσης 20χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει μαγειρική στη Βασιλεία της Ελβετίας σήκωσαν την ελληνική σημαία στο Λούβρο στο Παρίσι και στο Βρετανικό, πιο συγκεκριμένα μπροστά στη Νίκη της Σαμοθράκης στο Παρίσι και  μπροστά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Λονδίνο.

mouseia5

Όπως δήλωσαν οι δύο φοιτητές στο  ilialive.gr (προφανώς):

«Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την πράξη, είναι επειδή ως νέοι βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την αδιαφορία της πολιτείας σε τέτοια θέματα, νιώσαμε πως εμείς οι ίδιοι πρέπει να έχουμε ενεργό δράση έστω και με αυτόν τον τρόπο.

mouseia6

Ελπίζουμε το παράδειγμά μας να ευαισθητοποιήσει και άλλους νέους για την διεκδίκηση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας βρίσκεται διάσπαρτο μακριά από την χώρα μας… Είναι χρέος όλων των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων γενεών».

Παρότι τα δυο παιδιά κατάγονται από το Βαρθολομιό του νόμου Ηλείας, η σκέψη τους πέταγε πιο μακριά από το νομό της αιμομιξίας. Γι’αυτό και κουβαλήθηκαν ως το Παρίσι για να πραγματοποιήσουν τον ακτιβισμό τους. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι:

«Nτροπή για την πορεία που ακολούθησε ένα τόσο μεγάλο έθνος όπως αυτό των Ελλήνων… Πιστεύουμε στν ρήση που λέει ο Μαχάτμα Γκάντι… Γίνε η αλλαγή που θες να έρθει στον κόσμο».

Πάντα τέτοια παιδιά, περιμένουμε την ώρα και τη στιγμή που η Ηλεία θα φτάσει και στο διάστημα.

mouseia7-2

mouseia4

Best of internet