Quantcast
THE STREAM

Δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ασκήθηκε κατά του Δημήτρη Κοντομηνά

H δίωξη έγινε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας


LUBEN CREW · 20 Οκτωβρίου 2016
kontominas5

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ περίπου αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος , ασκήθηκε κατά του γνωστού επιχειρηματία και θεού του Δήμου Βερύκιου Δημήτρη Κοντομηνά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη κατά του επιχειρηματία, η οποία έγινε στα πλαίσια έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, προέκυψε λόγω των αποκλίσεων που εντοπίστηκαν ανάμεσα στις καταθέσεις του κ .Κοντομηνά και τα εισοδήματα που ο ίδιος δήλωσε, την περίοδο 2006-2008.

kontominas

O ίδιος ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Alpha, όταν ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς, αρνήθηκε πως διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Ως προς αυτό, στο παρελθόν ο κ. Κοντομηνά είχε κάνει προσφυγή και στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να ακυρώσει τους συγκεκριμένους ελέγχους που έκανε η Φορολογική διοίκηση, οι οποίοι τον έβγαλαν στη σέντρα, αλλά ο επανέλεγχος των εσόδων του δεν τον δικαίωσε.

Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος θα κάνει εκ νέου έρευνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας βρίσκεται κατηγορούμενος, καθώς έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για θαλασσοδάνεια από το Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο, για την οποία υπόθεση του έχουν αποδοθεί κακουργήματα.

Best of internet