Quantcast
THE STREAM

Βρέφος δύο μηνών πέθανε στην Ελλάδα λόγω κοκκύτη επειδή έχουμε 1953

Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα που τελικά χρειάζονται και οι Έλληνες εμβολιασμούς


President Creed · 18 Οκτωβρίου 2016

Η τελευταία αφορμή με την οποία ακούγαμε τη λέξη “εμβολιασμοί” στο δημόσιο λόγο στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό είχε να κάνει με το αν και κατά πόσο τα προσφυγάκια που θα πάνε σε ελληνικά σχολεία είναι εμβολιασμένα και κατ’ επέκταση υγιή.

Φυσικά, άνθρωποι από την ίδια δεξαμενή σκέψης με τους εκάστοτε γονείς Ωραιόκαστρου, δηλαδή κατά βάση ψεκασμένοι και ελληνόψυχοι, φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν και εκτός των άλλων πιστεύουν ότι οι εμβολιασμοί είναι του διαβόλου. Σήμερα μάλιστα πήρε έκταση ένα περιστατικό όπου, σύμφωνα με τον παιδίατρο Αντώνιο Δαρζεντα, ένα βρέφος δύο μηνών πέθανε από κοκκίτη στο Παιδιατρικό Κέντρο στην Αθήνα:

emv1

Όπως διαβάζουμε στο ellinikahoaxes.gr, πρώτο εμβόλιο κατά του κοκκύτη, χορηγείται σε ηλικία 2 μηνών και προφανώς, το βρέφος δε πρόλαβε να εμβολιαστεί για να αποκτήσει τη κατάλληλη ανοσία. Μάλιστα ο φαρμακοποιός Διαμαντής Κλιμεντίδης αναφέρει σχετικά με το περιστατικό:

κοκκιτης

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, έχει σίγουρα επηρεάσει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης, τη συνολική δηλαδή ανοσολογική κατάσταση του πληθυσμού. Γνωρίζουμε πως περίπου το 25% των Ελλήνων, δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια, χωρίς κάποιο προφανή λόγο, πέραν ίσως των ανυπόστατων φημών που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι αντιεμβολιαστικοί κύκλοι.

darzentas

Αυτό το παιδάκι προφανώς έπεσε θύμα του ανεπαρκούς εμβολιασμού του ίδιου αλλά και του στενού περιβάλλοντός του, όπως άλλωστε και γενικότερα η ανοσία της αγέλης πέφτει σε επικίνδυνα πλέον επίπεδα. Η νόσος του κοκκύτη φαίνεται να βρήκε γόνιμο έδαφος στο βρέφος, πιθανότατα επειδή δεν πρόλαβε το ίδιο να εμβολιαστεί αλλά και λόγω χαμηλής εμβολιαστική κάλυψης του πληθυσμού.

Όπως διαβάζουμε στον ΚΕΕΛΠΝΟ:

Τα τελευταία χρόνια όμως, ακόμη και σε κράτη που εφαρμόζεται συστηματικός εμβολιασμός παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη. Συγκεκριμένα τα τελευταία 10 περίπου χρόνια παρατηρήθηκε μετατόπιση της ευαίσθητης ηλικίας από την παιδική στην ενήλικο ζωή, ενώ παραμένει επίνοση η προ του εμβολιασμού βρεφική ηλικία (0-6 μήνες ζωής). Πολλοί παράγοντες έχουν προταθεί ως υπεύθυνοι για την αυξανόμενη επίπτωση της νόσου ανάμεσα στους οποίους η φθίνουσα με το χρόνο ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο με επακόλουθο άτυπες κλινικές εκδηλώσεις, η κυκλική εμφάνιση επιδημιών ανά 3-4 χρόνια, η ευαισθητοποίηση των φορέων δημόσιας υγείας στη βελτίωση της επιτήρησης και η πρόοδος των εργαστηριακών μεθόδων διάγνωσης.

Ουσιαστική εκρίζωση του κοκκύτη πρέπει να αναμένεται μόνον όταν δημιουργηθεί εμβόλιο που προκαλεί ανοσία μεγαλύτερης διάρκειας και είναι δυνατή η επανάληψή του στην ενήλικο ζωή.

Κατά τ’ άλλα υπάρχει πολύς κόσμος που υποστηρίζει ότι οι εμβολιασμοί δεν είναι φυσικοί. Ξέρετε όμως τι είναι εντελώς φυσικό; Η παιδική θνησιμότητα. Διαλέχτε, αγαπητοί φίλοι.

Best of internet