Quantcast
THE STREAM

Η μάχη στη Μοσούλη αναμεταδίδεται σε facebook live και επιτέλους μπορείς να κάνεις like σε βομβαρδισμούς

Για δεύτερη μέρα βομβαρδίζεται με like η στρατιωτική επιχείρηση στη Μοσούλη


LUBEN CREW · 18 Οκτωβρίου 2016

Εχθές ξεκίνησε μετά από πολλές αναβολές η στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Πόλης της Μοσούλης του Ιράκ και την εκκαθάρισή της από το τζιχαντιστικό ISIS και όλα αυτά μπορείς φυσικά να τα παρακολουθείς και να τα λούζεις με λάηκ στο facebook.

 

μαπ

Ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων που συμπεριλαμβάνει τις ιρακινές Αρχές (στρατός, αντιτρομοκρατικές μονάδες, αστυνομία), σιιτικές πολιτοφυλακές που συνδέονται με το Ιράν, οι Κούρδοι περμεργκά, η Τουρκία, και ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ξεκίνησαν εχθές την μακρά και δύσκολη, όπως τουλάχιστον φαίνεται στην αφετηρία της, επιχείρηση και επειδή είμαστε στο 2016 μπορείς να τη δεις σε live streaming στο facebook και να κάνεις like, ή καρδούλα, ή “χαχαχα” ή “έλεος” ή ό,τι κάνεις γενικά με όλα τα facebook post.

 

musul

 

Tα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν για πιθανή ανθρωπιστική κρίση που μπορεί να προκύψει μετά την στρατιωτική επιχείρηση. Αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που τα κανάλια ειδήσεων μεταδίδουν με live streaming ολόκληρη πολεμική σύρραξη στο facebook. Μεγάλα κανάλια όπως το RussiaToday, το Al-Jazeera και το Channel 4 αναμεταδίδουν live εικόνες από το πεδίο της μάχης μέσω του faceobook.

Το streaming συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και μαζί με αυτό συνεχίζεται και ο βομβαρδισμός από like που κυλάνε από τη μια πλευρά της οθόνης προς την άλλη κάνοντας ακόμη πιο σχηματική την θεωρία της κοινωνίας του θεάματος.
https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F248763%2F3f0d431f865c418789fedf977c4e6022

 

Πάντως η Μοσούλη βρίσκεται στα χέρια του ISIS ήδη από το καλοκαίρι του 2014 και λίγες εβδομάδες μετά την κατάληψή της από τους τζιχαντιστές, ο Abu Bakr al-Baghdadi, ανακοίνωσε από ένα μιναρέ ενός τεμένους της πόλης την ίδρυση ενός αυτοδιοικούμενου χαλιφάτου.

Τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα, έχουν αναγνωρίσει “κενά” προγραμματισμού στην εξέλιξη της κατάστασης στη Μοσούλη, ενώ ανησυχούν για το ενδεχόμενο αυτή να βρεθεί εκτός ελέγχου, στην περίπτωση που ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ σιιτών και σουνιτών, στην πολεμικά εύφλεκτη περιοχή του Βορείου Ιράκ.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τον διαδραστικό χάρτη που δείχνει το στίγμα των ανά τον κόσμο live streaming που γίνονται στο Facebook. Απίστευτα πράγματα.

 

Best of internet