Quantcast
THE STREAM

Χάλασε ο γάμος: Στρατιωτικό εξοπλισμό 1.000.000 ευρώ που πήγαινε Κρήτη κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές (PHOTOS)

Το πακέτο περιελάμβανε εναέριους εκτοξευτές στόχων και εξοπλισμό για μη επανδρωμένα αεροσκάφη


Τσαγκ · 14 Οκτωβρίου 2016

stratiotikos-exoplismos-kriti-1-620x300

Μαύρα μαντάτα για αυτόν που λογικά σχεδίαζε ένα πραγματικά γκράντε γάμο στην Κρήτη. Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν στον λιμάνι του Πρίντεζι στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1.000.000 ευρώ με χώρα προέλευσης Αγγλία και με προορισμό την Κρήτη, λίγο πριν το φορτηγό το οποίο τα μετέφερε επιβιβαστεί στο πλοίο  Euroferry Olimpia με αρχικό προορισμό την Πάτρα.

stratiotikos-exoplismos-kriti-4

Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης, όταν μετά από έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας και του ιταλικού τελωνείου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ρυμουλκούμενο φορτίο και συνελήφθη ο 60χρονος οδηγός για να παραπεμφθεί σε δίκη.

stratiotikos-exoplismos-kriti-2

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, όλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν σε άσκηση ή σε επίδειξη που θα έκανε στην Κρήτη η αγγλική εταιρεία παραγωγής συστημάτων άμυνας  “Meggit Defence Systems”. Σύμφωνα με τον οδηγό, μετά την άσκηση για την επίδειξη της χρήσης του ο εξοπλισμός θα επέστρεφε στην Ιταλία.

stratiotikos-exoplismos-kriti-3

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός περιελάμβανε εναέριους εκτοξευτές στόχων και υλικά για στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone – UAV). Παρότι ο οδηγός είχε χαρτιά για όλα τα υλικά, για άγνωστο λόγο προσπάθησε να τα περάσει παράνομα.

Ο οδηγός αντιμετωπίζει ποινή μέχρι 3 ετών και ένας γάμος στην Κρήτη θα πρέπει να αρκεστεί πλέον μόνο στις καθιερωμένες βολές από Καλάσνικοφ, άντε και κάνα αντιαεροπορικό πυροβόλο.

πηγή 

 

 

Best of internet