Quantcast
THE STREAM

Την ανακάλυψη και της Κίνας της ίδιας πανηγυρίζουν σήμερα οι ελληνόψυχοι

Βγήκε έρευνα που λέει ότι ίσως οι αρχαίοι Κινέζοι να επηρεάστηκαν από τους Έλληνες αφου


President Creed · 12 Οκτωβρίου 2016

Μια είδηση σχετικά με την παρουσία αρχαίων Ελλήνων στην αρχαία Κίνα ήταν το ιδανικό τυράκι για τους απανταχού Λιακόπουλους, οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν ξεκινήσουν καμπάνια BRING THEM BACK διεκδικώντας τον -Ελληνικό πλέον- πήλινο στρατό.

Όπως δημοσίευσε το BBC, μια έρευνα Κινέζων αρχαιολόγων υποδεικνύει ότι ο πήλινος στρατός των Κινέζων, ο οποίος είχε βρεθεί στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα κοντά στο Xian, μπορεί να έχει επιρροές από την αρχαία ελληνική γλυπτική. Η ίδια έρευνα δείχνει ότι Έλληνες τεχνίτες μπορεί να είχαν εκπαιδεύσει Κινέζους κατά τον 3ο αι. π.Χ.

Ο δρ Xiuzhen εξηγεί ότι η γρήγορη ανάπτυξη των δεξιοτήτων των τεχνιτών πρέπει να προέρχεται από ξένες επιρροές. Αυτό που εκτιμούν είναι ότι ο περίφημος Στρατός από Τερακότα και άλλα ομοιώματα είναι επηρεασμένα από την αρχαιοελληνική τέχνη, ενώ αναφέρει:

Πλέον έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρχε στενή επαφή μεταξύ της Πρώτης Αυτοκρατορίας της Κίνας και της Δύσης πριν τη γνωστή διάνοιξη του “δρόμου του μεταξιού”, δηλαδή πολύ νωρίτερα απ’ όσο νομίζαμεWe now have evidence that close contact existed between the First Emperor’s China and the West before the formal opening of the Silk Road. This is far earlier than we formerly thought,”

Την συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει και ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Τι μας λέει λοιπόν η έρευνα; Ότι οι Κινέζοι τεχνίτες ίσως να επηρεάστηκαν ή και να εκπαιδεύτηκαν από Έλληνες τεχνίτες.

Αυτές οι, όπως και να ‘χει, σημαντικές νέες πληροφορίες που μας δίνει η έρευνα του δρ Xiuzhen, αρκούσαν ώστε τα γνωστότερα ειδησεογραφικά site επιπέδου Πρώτου Φλέμματος να παίξουν την είδηση κάπως έτσι:

KINA

 

Έλληνες γλύπτες κατασκεύασαν τον πήλινο στρατό αγαπητοί φίλοι (και γιατί όχι και Ελληνικά γλυπτά). Το μόνο που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη είναι ότι ο πήλινος στρατός είναι το πρώτο έργο ΠΑΣΟΚ.

kamerasemena

Όπως καταλαβαίνετε κάτω από τους αποκαλυπτικούς τίτλους των άρθρων ακολούθησε το σχετικό post-apocalyptic σύστριγγλο:

 

sxolio1

sxolio2

sxolio3

sxolio4

sxolio5

 

 

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ChinaTerraCottaArmyXian_47497582-20160518-105214

Best of internet