Quantcast
THE STREAM

Ξεκατινιάσματα που θα ζήλευε και ο Μένιος Φουρθιώτης παρατηρήθηκαν στο χθεσινό debate Τραμπ – Χίλαρι

Ούτε εχθές ξεκαθαρίστηκε ποιος είναι χειρότερος


THE NEWSROOM · 10 Οκτωβρίου 2016

Παρά τα υψηλά επίπεδα ξεκατινιάσματος που παρατηρήθηκαν στο χθεσινό, δεύτερο debate των δύο υποψήφιων για την προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο ακόμα δεν είναι εμφανές ποιος από τους δύο είναι στην πραγματικότητα χειρότερος. Ο Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικανών και η Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών αυτή τη φορά ήταν πιο επιθετικοί μεταξύ τους, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθεί τίποτα καινούριο που να διευκολύνει να καταλάβει το κοινό ποιος είναι ο τυφλός και ποίος ο μονόφθαλμος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν σε αυτό το debate αφορούσαν στις προτάσεις αλλαγής φορολογίας, στη θέση των υποψηφίων σχετικά με τους μουσουλμάνους, στα σχέδιά τους για τη Συρία και το Χαλέπι, αλλά και για το ζήτημα του κόστους της ιατρικής περίθαλψης. Παρ’ όλα αυτά η συζήτηση αναλώθηκε κυρίως σε αλληλοκατηγορίες και φυσικά στη συνέχεια διαψεύσεις των κατηγοριών. Μεταξύ άλλων ο Τραμπ ανέφερε ότι αν ήταν στο χέρι του θα είχε κλείσει στη φυλακή τη Χίλαρι Κλίντον:

trump

 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να ανασκευάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει στην κοινή γνώμη μετά από δημοσίευση αποσπάσματος στο οποίο αναφέρεται προσβλητικά για τις γυναίκες (μεταξύ αυτών και για την κόρη του). Όλα αυτά εχθές συνοδεύτηκαν και από άλλες προσβλητικές για τη λογική δηλώσεις:

Μάλιστα λίγο πριν από το debate, ο Τραμπ εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου τεσσάρων γυναικών οι οποίες κατηγορούν τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Το όλο πανηγύρι του debate πάντως έκλεισε με μια ερώτηση από το κοινό, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναφέρουν ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζουν και σέβονται στον αντίπαλό τους. Ούτε αυτό πήγε πολύ καλά:

 

Θα ακολουθήσει άλλο ένα διαφωτιστικό debate στις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις εκλογές στις 8 Noεμβρίου. Ραντεβού στις κάλτσες.

Best of internet