Quantcast
THE STREAM

Καμμένος σε Ιερώνυμο: “Άμα θες να ρίξω την κυβέρνηση θα το κάνω”

Κλάμματα και οδυρμοί στην συνάντηση με Ιερώνυμο στο Μαξίμου, σύμφωνα με υποτιθέμενο ρεπορταζ της Real


THE NEWSROOM · 9 Οκτωβρίου 2016

Ζόρικα φαίνεται να ήταν τα πράγματα πριν τη συνάντηση μεταξύ Κυβέρνησης και εκπροσώπων της Εκκλησίας την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την εξομάλυνση του κακού κλίματος που είχε διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό (θρησκευτικά, δηλώσεις Φίλη, κλπ), όπως αποκαλύπτει η Real News. Σε τέτοιο βαθμό που ήταν λογικό να θέλει να ξεσκάσει ο Αλέξης με ποτάκια στου Μαξίμου, όταν πια η φάση έληξε.

Archiepiskopos-Ieronimos-Tsipras

Στο τραπέζι κάθισαν μαζί ο Ιερώνυμος, ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος ο Καμμένος για να συζητήσουν για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Πάνος ο Καμμένος δεν έχασε την ευκαιρία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real, να δείξει εξ αρχής τη διαφωνία του με το Νίκο Φίλη για το ζήτημα των Θρησκευτικών με τον πιο γλαφυρό τρόπο και εν μέσω λυγμών:

Μακαριότατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω.

Για να αντισταθμίσει μετά τη συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του με ολίγη λογική:

Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν θα είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που ωφεληθεί θα είναι η Τουρκία.

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ  ÌÅ ÔÏÍ ÕÐ. ÁÌÕÍÁÓ ÊÁÉ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÙÍ ÁÍÅË ÐÁÍÏ ÊÁÌÌÅÍÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Ο Mage της παρέας κάπου εκεί αποφάσισε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη για έξτρα εθνικούς διχασμούς στην περίοδο που διανύουμε, δεσμεύτηκε ότι “θα τα πούμε άλλη στιγμή για τα της εκκλησιαστικής περιουσίας” και αποθέωσε το Νίκο Φίλη, για τον οποίο είχε πληροφορηθεί πως βάφτισε παιδάκι απαγγέλλοντας όλο το Σύμβολο της Πίστεως.

filis-ieronimos1-780x460

Τα αίματα πήγανε να ανάψουμε όταν ξεκίνησε λογομαχία μεταξύ Μητροπολίτη Μεσογαίας και Νίκου Φίλη, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και απεφεύχθη η σύρραξη.

Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές»
Υπουργός Παιδείας: «Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια»
Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα»
Υπουργός Παιδείας: «Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι θα λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν τα πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές».

Τελικώς, ο πάγος έσπασε μετά το τεταμένο κλίμα της τελευταίας περιόδου με Θρησκευτικά και δηλώσεις Φίλη και όλοι φύγανε χαρούμενοι για τα σπίτια τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για να εξασφαλιστούν οι εσωκομματικές ισορροπίες γύρω από το ζήτημα.

(EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ANDREA BONETTI)

Ένας Θεός ξέρει τι έρχεται τώρα που οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά.

Best of internet