Quantcast
THE STREAM

Χιλιάδες γαϊδούρια εισάγουν και σκοτώνουν στην Κίνα για την παρασκευή παραδοσιακού γιατροσοφιού

Έχουν καταφέρει μέσα σε 26 χρόνια να υποδιπλασιάσουν το γηγενή πληθυσμό γαϊδουριών


Bobol Gordello · 1 Οκτωβρίου 2016

Φίλε χωρικέ, αγαπημένη χωριάτισσα, ο αγαπημένος σου γάιδαρος Γκαρής βρίσκεται σε κίνδυνο, ενόσω διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Κι όλα αυτά γιατί οι Κινέζοι έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο “γαϊδαρουμάζωμα” για τις ανάγκες της βιομηχανίας γιατροσοφιών που θέλουν να υποστηρίξουν.

56

Για να γίνουμε πιο σαφείς, η Κίνα έχει στραφεί σε μια ανηλεή αναζήτηση γαϊδάρων για εισαγωγή, καθότι το δέρμα του ζώου χρησιμοποιείται από τους συγκεκαλυμμένα βάρβαρους Ασιάτες για την παρασκευή ejiao, μιας παραδοσιακής ιατρικής συνταγής που βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην αντιμετώπιση ενοχλήσεων, όπως ο πόνος της εμμήνου ρύσεως, οι ζαλάδες και η αϋπνία.

73684_b2b789dc-eb7c-490e-9f26-51480d7e1259

Κι επειδή οι Κινέζοι το χουν παρακάνει με τα γηγενή μέλη της οικογενείας των περισσοδακτύλων, με τον πληθυσμό των Κινέζων γαϊδάρων να μειώνεται από τα 11 εκατομμύρια το 1990 στα 6 τη σήμερον ημέρα, η Κίνα στρέφεται στο εξωτερικό για εισαγωγές. Και ξέρετε πόσο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ των παλιών μαοϊκών επιρροών να τα χει καλά με τους Κινέζους. Θυμάστε, άλλωστε, και με το λιμάνι τι έγινε.

f04da2db112216c36afb07

Πάντως, κάποιες χώρες έχουν ήδη προνοήσει και έχουν κλείσει τις κάνουλες γαϊδάρων προς την Άπω Ανατολή: Νίγηρας και Μπουρκίνα Φάσο απαγόρευσαν σχετικές εξαγωγές, καθότι ο πληθυσμός τους έχει ρημαχτεί και εκεί. Πάντως, αν δεν κάτσει με τις εισαγωγές, η Κινεζική κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο για επιδοτήσεις σε κτηνοτρόφους για εκτροφή (και μετέπειτα γδάρσιμο) γαϊδουριών.

Donkey Adoption

Σε αυτό το σημείο, πάντως, να ενημερώσουμε πως για τον πόνο της περιόδου υπάρχουν και τα αντιφλεγμονώδη και για τον ίλιγγο οι χειρισμοί επανατοποθέτησης ωτοκονίας (πριν καταλήξετε στο φαρμακείο για κάποια αγωγή). Δε χρωστάνε τίποτα τα γαϊδουράκια.

Best of internet