Quantcast
THE STREAM

Γονείς προσφυγόπουλων κάνουν μήνυση στο ΑΤ Ομόνοιας για ξυλοδαρμό και κακοποίηση των παιδιών τους

Oι αστυνομικοί φέρονται να έγδυσαν και να χτύπησαν τα παιδιά που πήγαιναν σε μια θεατρική παράσταση


THE NEWSROOM · 29 Σεπτεμβρίου 2016

Mήνυση από γονείς ανήλικων προσφύγων έγινε προς τους αστυνομικούς του 4ου Α.Τ (Ομόνοιας) για παράνομη κράτηση, εξευτελισμό και σεξουαλικά υπονοούμενα προς ανήλικα παιδιά. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, τα παιδιά τα οποία συμμετέχουν σε θεατρική ομάδα συνελήφθησαν ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού. Η θεατρική ομάδα αποτελούνταν από 5 παιδία ηλικίας 12-14 χρονών και δύο 20 και 22 αντίστοιχα.

 

Το συμβάν έγινε προχτές Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι ενώ η παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης “2ο Φιλοξενείο” (Αχαρνών) πήγαινε για να παίξει στην παράσταση σε ένα χώρο της οδού Ασκληπιού, τη σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ύψος του Πολυτεχνείου. Ενώ στην αρχή οι αστυνομικοί ήταν μόλις δύο μηχανές, γρήγορα πλαισιώθηκαν από άλλες έξι, ενώ στο τέλος ήρθε και η αντιτρομοκρατική. Εντέλει κατασχέθηκαν 5 πλαστικά όπλα παιχνίδια που είχαν αγοραστεί από ένα περίπτερο, ένα λάπτοπ και τα κοστούμια της παράστασης που μάλλον θεωρήθηκαν εξαιρετικά επικίνδυνα από τους αστυνομικούς. Μετά κατασχέθηκαν τα κινητά τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με γονείς και δικηγόρους.

ÁÐÏÄÑÁÓÇ ÊÑÁÔÏÕÌÅÍÙÍ ÁÐÏ ÔÏ Á.Ô ÏÌÏÍÏÉÁÓ (EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ)

Στη συνέχεια η θεατρική ομάδα κρατήθηκε 7 ώρες στο 4ο Α.Τ. Ομόνοιας περιμένοντας την εξακρίβωση. Εκεί ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει πίσω το κινητό και να ειδοποιήσει κόσμο για το περιστατικό. Αυτοί που βρέθηκαν εκεί, έμαθαν από τις μαρτυρίες των παιδιών πως τα εξανάγκασαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα και έπειτα τα έβαλαν να κάνουν βόλτες γυμνά σε ένα δωμάτιο 2×2, ενώ όσα αρνήθηκαν να γδυθούν χτυπήθηκαν και βρίστηκαν με ρατσιστικό & σεξουαλικό περιεχόμενο.

pegasus_LARGE_t_5193_AT_OMONIAS_type12128

Όταν έμαθαν τα γεγονότα οι γονείς που προσήλθαν με τους δικηγόρους, θέλησαν να υποβάλλουν μήνυση. Η αστυνομία σύμφωνα με μαρτυρίες θέλησε να τους εμποδίσει λέγοντας πως αντί γι’αυτό θα γίνει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ). Τελικά οι μηνύσεις έγιναν κανονικά και τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα. Να σημειωθεί εδώ πως το ΑΤ Ομόνοιας έχει από παλιά πολύ κακή φήμη για σκληροπυρηνικές ακροδεξιές τάσεις στο προσωπικό που το στελεχώνει, όπως με την διαβόητη υπόθεση με τους μετανάστες που τους έβαζαν να χτυπούν ο ένας τον άλλο.

 

 

Best of internet