Quantcast
THE STREAM

O Mητροπολίτης Αμβρόσιος διδάσκει αγάπη λέγοντας πρακτικά ότι όλοι οι χοντροί είναι ηλίθιοι (PHOTO)

Εντωμεταξύ ο Αρχιεπίσκοπος διαμαρτύρεται στον Τσίπρα επειδή στα Θρησκευτικά θα αναφέρεται και η Rihanna


LUBEN CREW · 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή τη στιγμή, ο πιο αθάνατος κι από κατσαρίδα θεσμός αυτού του τόπου, η Εκκλησία της Ελλάδος παίζει παιχνίδι καλού και κακού μπάτσου με τον μνημονιοΣΥΡΙΖΑ. Στο άκρο με τους κακούς μπάτσους, έχουμε έναν αγνό Ταλιμπαν της Ορθοδοξίας:

kalavriton

Το ξέραμε πως ο αξιαγάπητος γενικά Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δε χωνεύει με τίποτα τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, αλλά αυτή τη φορά μάλλον το παράκανε. Ο αγώνας του ενάντια στον Αντίχριστο (για τον ίδιο) Υπουργό που θέλει να αλλάξει το παραδοσιακό περιεχόμενο της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, ξεκίνησε από το να χτυπάει καμπάνες και κορυφώνεται με φυλλάδιο που μοιράστηκε στην πόλη των Καλαβρύτων αλλά και ανάρτηση στο προσωπικό του blog.

Το οποίο φυλλάδιο το λες και χάντκορ:

ImageHandler

Το “παχεία γαστήρ” που γράφει εκεί πέρα δεν είναι τυχαίο, έτσι; Δείτε και το υπόλοιπο:

filis2

Επειδή αυτό το πράγμα ομολογουμένως δε διαβάζεται, λέει αυτά για το Φίλη:

«ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο»

Επίσης, με μια επιρροή από Παντελή Παντελίδη:

«ο Φίλης δεν είναι… Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας»

Με το αποκορύφωμα να είναι το αρχαίο ρητό:

«παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον»

To oποίο σημαίνει ότι όποιος έχει μεγάλη κοιλιά, δεν μπορεί να έχει δυνατό μυαλό, λέγοντας προφανώς όλους τους χοντρούς του κόσμου ηλίθιους. Ανάμεσα σε αυτούς και αμέτρητους Έλληνες παπάδες προφανώς, ας μην ξεχνάμε τη λαϊκή σοφία που λέει “ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή”.

oi-synodikoi-kai-o-paiderastis-papas

Στο άλλο άκρο, έχουμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος για το ίδιο θέμα απέστειλε επιστολή στον Τσίπρα για να γκρινιάξει. Προφανώς είναι γραμμένη σε τελείως άλλο ύφος και τόνο και οριακά θυμίζει πολιτισμένη χώρα, αλλά υπάρχει και εκείνο το σημείο στο οποίο διαμαρτύρεται για το ότι η Επί του Όρους Ομιλία του Χριστού μπερδεύεται με το Umbrella της Rihanna. Αλήθεια:

14509399_10208964565563661_1793092390_n

Βοήθεια Χριστιανοί.

Best of internet