Quantcast
THE STREAM

Ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας ξαναπαίζει μετά από χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα με παίκτες πρόσφυγες

Επτά χρόνια απουσίας από το πρωτάθλημα λόγω έλλειψης παιχτών τελείωσαν


LUBEN CREW · 26 Σεπτεμβρίου 2016

Aπό εκεί που δεν το περίμεναν (λογικά) ήρθε η σωτηρία για τη δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Μπελνάβ στην κεντρική Γαλλία. Η ομάδα θα συμμετέχει από φέτος κανονικά στο πρωτάθλημα της 3ης τοπικής κατηγορίας, στο οποίο επί χρόνια δεν έπαιζε επειδή δεν είχε παίχτες (παρότι η πρώτη ομάδα παίζει κανονικά στο πρωτάθλημα της δεύτερης τοπικής κατηγορίας), καθώς βρήκε τις πολυπόθητες ενισχύσεις στα πρόσωπα δέκα Αφγανών και Σουδανών προσφύγων.

administrative-france-map-regions-Bellenaves

Ήταν αίτημα των προσφύγων να συμμετέχουν κανονικά στα πράγματα στο χωριό, οπότε η διοίκηση του συλλόγου AS Bellenaves αποφάσισε να τους εντάξει στο δυναμικό της ομάδας, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ντομινίκ Φεραντόν, η ομάδα είχε επτά χρόνια να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Κατάφερε μάλιστα να εντάξει την ομάδα του σε όμιλο, σε συμφωνία με τη διοίκηση του τοπικού πρωταθλήματος, παρότι οι παίχτες του δηλώθηκαν μια μέρα μετά τη λήξη της διορίας και δεν είχαν καν κάρτες διαμονής.

92180937_o

Η αρχή για την καινούρια ομάδα του Μπελνάβ δεν ήταν και η ιδανική μιας και έχασαν με 4-3 από τη Μοντάνιε, απέναντι στην οποία προηγούνταν 3-0 πριν σφυρίξει η λήξη. Παρότι είναι εμφανές ότι η νέα ομάδα πρέπει να δουλέψει την άμυνά της, αυτό δεν πτόησε ούτε τους ίδιους ούτε τους περίπου 60 φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα. Όπως δήλωσε ο 18χρονος Ζαμπιχουλάχ από την Καμπούλ του Αφγανιστάν, που έπαιζε και εκεί ποδόσφαιρο:

“Είναι φανταστικό! Χαίρομαι που παίζω εδώ, μαζί με Γάλλους ποδοσφαιριστές. Ήταν πολύ δύσκολο (…) ήμασταν αγχωμένοι. Την επόμενη φορά ελπίζω ότι θα κερδίσουμε”

Eνώ ακόμη πιο ενθουσιασμένος ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τα δύο πρώτα γκολ, Αμπντάλα Ιμπραχίμ:

“Ήταν υπέροχα! Την επόμενη φορά θα ρίξω τεσσάρα!”

Το χωριό που έχει περίπου 1000 κατοίκους φιλοξενεί πλέον 20 πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους και μια οικογένεια από τη Συρία.

(πηγή)

 

Best of internet