Quantcast
THE STREAM

Σύριος πρόσφυγας που ζει στην Αθήνα κερδίζει τιμητική διάκριση στους Παραολυμπιακούς του Ρίο

Ο αθλητής της κολύμβησης έχει χάσει το πόδι του κάτω από το γόνατο από βόμβα


THE NEWSROOM · 19 Σεπτεμβρίου 2016

Mε το βραβείο Youn Whang Dai, σύμβολο των Παραολυμπιακών Αγώνων από την Σεούλ το 1988, τιμήθηκε ο σύρος πρόσφυγας που ζει στην Αθήνα, Ιμπραχίμ Αλ Χουσεΐν. O κολυμβητής από τη Συρία που συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς με την ομάδα των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών (IPA), είναι τραυματισμένος στα πόδια από βόμβα και ζει σε αναπηρική καρέκλα. Αυτός ήταν που παρέδωσε την Φλόγα στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, στο κέντρο κράτησης του Ελαιώνα.

Ο αθλητής λίγο πριν η αποστολή φύγει για το Ρίο ντε Τζανέιρο και όταν συναντήθηκε με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν να για πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να ταξιδέψω στο Ρίο. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα αγωνιστώ να είμαι αθλητής της Ελλάδας»

Ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσεΐν και η Τατιάνα ΜακΦάντεν με τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια στο στίβο στο Ρίο, επιλέχθηκαν για το βραβείο επειδή σύμφωνα με τους κριτές αντιπροσωπεύουν καλύτερα το πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Το βραβείο  Whang Youn Dai ξεκίνησε το 1988 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ και δίνεται έκτοτε σε όλους τους Παραολυμπιακούς.

paraolumpiakoi_surosprosfugas

Το νόημα του βραβείου Whang Youn Dai είναι να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέσα από τον αθλητισμό και μέσω των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο 27χρονος Αλ Χουσεΐν στη Συρία έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και το τζούντο και έχασε το πόδι του κάτω από το γόνατο όταν έγινε βομβαρδισμός στη συνοικία του. Νοσηλεύτηκε στην Τουρκία, πέρασε στη Σάμο και αφού ζήτησε άσυλο το 2014, ζει πια στην Κυψέλη.

 

Best of internet