Quantcast
THE STREAM

Το πρόγραμμα των πορειών και των εκδηλώσεων στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Killah P από το Χρυσαυγίτη Ρουπακιά και η απόδοση δικαιοσύνης εκκρεμεί ακόμα


Bobol Gordello · 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (τυπικά αύριο ξημερώματα) από τη νύχτα που ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Τρία χρόνια αργότερα και η δίκη για τις εγκληματικές πράξεις των νεοναζί ακόμη να ολοκληρωθεί, κι ας άλλαξε ο κυβερνητικός Μανωλιός κι ας έβαλε τα ρούχα του αλλιώς έκτοτε. Ο κόσμος, όμως, δεν έχει ξεχάσει ούτε τι συνέβη εκείνη την αποφράδα μέρα ούτε, γενικώς, τα έργα και τις ημέρες των φονιάδων του Παύλου. Και γι’ αυτό θα βρεθεί στις εκδηλώσεις που καλούνται στη μνήμη του Παύλου αυτές τις μέρες στο Κερατσίνι.

fis1

Σήμερα το απόγευμα στις 6 καλείται αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στη οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας και Πειραιά. Πέραν της πορείας, θα ακολουθήσει προβολή ταινιών αλλά και το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης “Το αγόρι με τη βαλίτσα” από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (στο ΣΙΝΕ Μάρθα Καραγιάννη σήμερα στις 8), ενώ την Κυριακή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία προς τιμήν του Παύλου κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ “Δραπετσώνα”.

14344921_675631949254632_8597037018336494655_n

Τα ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής, πάντως, προκαλούν ακόμα και αυτές τις ώρες, με τους διασπασμένους τέως Χρυσαυγίτες της Λ.Ε.Π.ΕΝ. (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση) να επιλέγουν να εγκαινιάσουν αύριο τα γραφεία τους στην περιοχή ανήμερα των εκδηλώσεων. Έχοντας, μάλιστα, το θράσος να σχολιάζουν τη συγκυρία με το δικό τους μοναδικό και σοβαρά πατριωτικό τρόπο:

Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της.

Την ίδια ώρα των εγκαινίων είναι προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία στην περιοχή του Κερατσινίου.

Παύλος Φύσσας (1979 – )

Best of internet