Quantcast
THE STREAM

Μουσείο Ολοκαυτώματος ετοιμάζεται για τους 55.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης που εκτέλεσαν οι ναζί

Αναμένεται να αναβαθμίσει τη δυτική είσοδο της πόλης


Τσαγκ · 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σε αντίθεση με το μετρό της Θεσσαλονίκης, ένα άλλο μεγάλο έργο μπαίνει στην τελική τροχιά προς την κατασκευή του στην συμπρωτεύουσα.

Μουσείο-Ολοκαυτώματος-Θεσσαλονίκης

Το μουσείο και το εκπαιδευτικό κέντρο Ολοκαυτώματος για τους 55.000 Εβραίους της πόλης που “χάθηκαν” κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, ένα όνειρο της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι θα πάρει σύντομα σάρκα και οστά.

Σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, στη δυτική είσοδο της πόλης, στην περιοχή του παλιού σιδηροδρόμου, αναμένεται να γίνει ένα έργο το οποίο εκτός από την αναβάθμιση της περιοχής προβλέπεται ότι φέρει και χιλιάδες τουρίστες.

Μουσείο-Ολοκαυτώματος-Θεσσαλονίκης-1

Οι εξελίξεις ήρθαν μετά την συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη,  με τον Γερμανό Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η Γερμανία θα προσφέρει μέσα στο 2017-18 τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τα περίπου 20 που απαιτούνται για την ανέγερση του μουσείου. Άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”  και το τρίτο τμήμα του ποσού θα δοθεί από γαλλικά κονδύλια.

Η μελέτη για το μουσείο, έγινε δωρεάν από αρχιτεκτονικά γραφεία του Τελ Αβίβ και του Βερολίνου.

μουσειο

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Μπουτάρη  ‘’Το Μουσείο και Εκπαιδευτικό κέντρο Ολοκαυτώματος θα είναι μια συνεχής παρουσία εναντίον του φασισμού. Τοπόσημο της Θεσσαλονίκης στο χώρο του ΟΣΕ’’.

πηγή 

Best of internet