Quantcast
THE STREAM

Θαύμα στην Χίο: 79 συμπολίτες μας που έπαιρναν επίδομα τυφλού, είδανε το φως το αληθινό

Ο οφθαλμίατρος δήλωσε ότι δεν ξέρει την τύφλα του


Τσαγκ · 15 Σεπτεμβρίου 2016

 

tifloi

 

Κάποιοι λένε ότι δεν γίνονται θαύματα στην εποχή μας, η δικαστική καταδίκη όμως 79 συμπολιτών μας στη Χίο αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το μεσημέρι το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου σε 79 κατηγορουμένους, για τα επιδόματα τυφλότητας που λάμβαναν με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις.

Από τους συνολικά 120 κατηγορούμενους, εννέα είχαν αποβιώσει πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, ενώ 19 απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν εκδικαστεί η υπόθεση. Έξι κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί, ως προς την ύπαρξη δόλου, και επτά άλλοι κρίθηκαν αθώοι, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία

tyfloi_zakynthou1

Ο οφθαλμίατρος του νοσοκομείου που μοίραζε αφειδώς ιατρικές γνωματεύσεις για τα επιδόματα, κρίθηκε ένοχος, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών με αναστολή.

Πάντως τέτοιου είδους θαύματα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν στον ευλογημένο τόπο μας. Από το 2011 εκκρεμεί αντίστοιχη υπόθεση στην Ζάκυνθο οπού εξακριβώθηκε ότι μόνο 34 από τους 388 ανθρώπους που έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, είχαν όντως πρόβλημα με την όραση τους.

 

 

Best of internet