Quantcast
THE STREAM

Άργησε η νύφη, σώθηκαν οι καλεσμένοι σε γάμο στην Λέρο (PHOTOS)

Κάποια εκκλησία θα γκρεμίστηκε


THE NEWSROOM · 12 Σεπτεμβρίου 2016

ag-nik-2

 

Σε έναν γάμο στην Λέρο η καθιερωμένη αργοπορία της νύφης έσωσε μπόλικο κόσμο, μιας και ο Άγιος Νικόλαος έκανε το θαύμα του και έριξε το μισό ταβάνι του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Λέρου. Το Σάββατο που μας πέρασε στην εκκλησιά του Αγίου Νικολάου, στο Λακκί της Λέρου, λίγο πριν ξεκινήσει η γαμήλια τελετή και ενώ ο γαμπρός και οι καλεσμένοι περίμεναν καρτερικά την νύφη έξω από την εκκλησιά, ένα μεγάλο τμήμα της οροφής του ναού κατέρρευσε.

Όπως διαβάζουμε στο Leros News:

ag-nik-7

 

Το θαύμα του έκανε ο Άγιος Νικόλαος το περασμένο Σάββατο στην ομώνυμη εκκλησία στο Λακκί όπου δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού ένα μεγάλο τμήμα ταβανιού, μαζί με μεγάλα κομμάτια ψευδοροφής, μπογιάς και σοβά κατέρρευσαν, πέφτοντας πάνω σε ό,τι υπήρχε στο χώρο όπου θα γινόταν η γαμήλια τελετή.

Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο πριν την έναρξη της τελετής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ευτυχώς η νύφη καθυστέρησε να έρθει στην εκκλησία, και έτσι όταν κατέρρευσε το… ταβάνι, ο γαμπρός, οι συγγενείς και οι προσκεκλημένοι ανέμεναν στον αύλειο χώρο.

Από την κατάρρευση του οικοδομήματος υπήρξε τραυματισμός μιας γυναίκας η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λέρου, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

 

ag-nik-3

 

Σε περίπτωση που η νύφη δεν είχε τηρήσει το έθιμο,  η οροφή θα είχε καταπλακώσει το ζευγάρι και τους διακόσιους περίπου προσκεκλημενους τους. Από την πτώση της οροφής, τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναικά η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ζευγάρι δεν πτοήθηκε πάντως και ο γάμος τελικά έγινε στο προαύλιο της εκκλησιάς.
Δεν ξέρουμε εάν αυτό ήταν σημάδι από τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να φέρει αντίρρηση στην ένωση των δύο νέων, αλλά μάλλον ήταν η μόνη φορά που ευχαρίστησαν τη νύφη που έστησε γαμπρό και καλεσμένους στα σκαλιά της εκκλησίας.

Best of internet