Quantcast
THE STREAM

Ο Κιμ απασφάλισε, το πάτησε και η πυρηνική δοκιμή του προκάλεσε σεισμό 5,3 Ρίχτερ

Η δοκιμή της πυρηνικής βόμβας ήταν το πυροτέχνημα για τον εορτασμό των 68 χρόνων από την ίδρυση του κράτους της Β. Κορέας


Τσαγκ · 9 Σεπτεμβρίου 2016

107932878-kim-NEWS-large_trans++ZgEkZX3M936N5BQK4Va8RTgjU7QtstFrD21mzXAYo54

Τελικά δεν ήταν σεισμός η ισχυρή δόνηση που καταγράφτηκε την Πέμπτη στα Βορειοανατολικά της Βορείου Κορέας.

Το γεωλογικό ινστιτούτο της Αμερικής, κατέγραψε δόνηση της τάξεως των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η δόνηση είχε μηδενικό εστιακό βάθος και στην Ουάσινγκτον κατάλαβαν αμέσως ότι επρόκειτο για πυρηνική δοκιμή του Κιμ.

Ο Κιμ γύρω στις 7 ώρα Ελλάδος, το πάτησε και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Σεούλ η πυρηνική βόμβα που δοκιμάστηκε, είχε ισχύ 10 κιλοτόνων. Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο άμυνας της Νοτίου Κορέας αναφέρει ότι ήταν η αυτή ήταν η πέμπτη πυρηνική δοκιμή της χώρας με την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής βόμβα που έχει δοκιμάσει η Πιονγκγιάνγκ.

nkorea-skorea-military-anniversary-174508867-568de6488bd46

Περιχαρής η παρουσιάστρια της Β.Κορεατικης τηλεόρασης πανηγυρίζει για την πετυχημένη δοκιμή, μας ενημερώνει ότι δεν υπήρχε κάποια διαρροή πυρηνικού υλικού και μας διαβεβαιώνει οτι η Β.Κορέα πλέον μπορεί να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο! OLA POPA.

O Μπάρακ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους πρωθυπουργούς της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας του λέγοντας τους  οτι “Η Βόρειο Κορέα θα έχει σοβαρές συνέπειες μετά από αυτή την δοκιμή” και τους υπενθύμισε ότι ” Η Αμερική έχει δεσμευτεί να στηρίζει τους συμμάχους της στην Ασία και σε όλο τον κόσμο”. Η Γαλλία η Ιαπωνία και η Κίνα επίσης καταδίκασαν την δοκιμή.

 

Η δοκιμή της πυρηνικής βόμβας πιθανότατα ήταν το πυροτέχνημα  για τον εορτασμό των 68 χρόνων από την ίδρυση του κράτους της Β. Κορέας.

 

Best of internet