Quantcast
THE STREAM

Αστυνομικός για δολοφονία Φύσσα: Δεν βάλαμε χειροπέδες στον Ρουπακιά γιατί ήταν ήρεμος

Για να σταματήσουν τους χρυσαυγίτες ανέφερε ότι “φωνάζαμε, τι άλλο να κάνουμε”


THE NEWSROOM · 8 Σεπτεμβρίου 2016

ρουπακ

 

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ξανά ο Αναστάσιος Τσολακίδης, επικεφαλής της μίας εκ των δύο ομάδων ΔΙΑΣ που κλήθηκαν να σπεύσουν στο Κερατσίνι τη νύχτα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, o oποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πέρασαν χειροπέδες στον Ρουπακιά το επίμαχο βράδυ επειδή “δεν ήταν ύποπτος φυγής” ήταν “ήρεμος”.

«Φωνάζαμε. Τί αλλο να κάνουμε;» αυτό απάντησε ο Τσολαίδης στο ερωτημα της πολιτικής αγωγής τι έκαναν αυτός και οι συνάδελφοί του, προκειμένου να σταματησουν τα 30-40 άτομα μετά το αποτυχημένο σήμα τους προς αυτά.

Ερώτηση: Γιατί δεν περικυκλώσατε τους συγκεντρωμένους;
Απάντηση: Σε αυτά τα περιστατικά πάνε συνήθως άλλες υπηρεσίες. Μετά το μαχαίρωμα (σ.σ. οι συγκεντρωμένοι) έσπασαν σε πολλά σημεία. Ήταν σκοτάδι και δεν είδαμε αν είχαν ροπαλα.
Ερώτηση: Γιατί δεν ρίξατε πυροβολισμό για εκφοβισμό;
Απάντηση: Η χρήση πυροβολου όπλου σε κατοικημένη περιοχή απαγορεύεται.

Μάλιστα οι συνήγοροι των θυμάτων της ΧΑ υποστήριξαν στο δικαστήριο πως εντοπίζεται αντίφαση ως προς το αν διαπίστωσε αμέσως ή εκ των υστέρων πως οι συγκεντρωμένοι έξω από την καφετέρια “Κοράλλι” ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Τσολακίδης είχε υποστηρίξει ότι αντιλήφθηκε αμέσως πως η ομάδα έξω από το “Κοράλλι” ήταν χρυσαυγίτες, ενώ στο δικαστήιριο υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε την ιδιότητα των συγκεντρωμένων.

Στην κατάθεσή του, ο Τσολακίδης ανέφερε ότι δεν πέρασαν χειροπέδες στον Γιώργο Ρουπακιά επειδή ήταν ήρεμος μετά την πράξη του, ενώ ο ίδιος ο Τσολακίδης σε αναφορά του την επομένη της δολοφονίας είχε αναφέρει ότι ο Ρουπακιάς μετά την πράξη του ήταν έτοιμος να φύγει.

Ερώτηση: Βάλατε χειροπέδες στο Γ. Ρουπακιά;
Απάντηση: Εμείς όχι. Τον είχαμε ακινητοποιησει. Δεν του βαλαμε χειροπέδες.
Ερώτηση: Δεν τον θεωρούσατε επικίνδυνο ως ύποπτο φυγής;
Απάντηση: Ήταν πολύ ήρεμος.
Ερώτηση: Μα μόνος σας ειπατε νωρίτερα οτι ήταν έτοιμος να φύγει.

Ο αστυνομικός δεν έδωσε καμία απάντηση όταν του επισημάνθηκε από συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής πως ο ίδιος στην αναφορά του, την επομένη της δολοφονίας, είχε αναφέρει πως ο Ρουπακιάς μετά την πράξη του ήταν έτοιμος να φύγει.

Σήμερα, με τη φορτισμένη κατάθεση της αδερφής του Παύλου Φύσσα ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου για τη δολοφονία του Παύλου.

Best of internet