Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: 28χρονος κατηγορούμενος για ληστεία πέταξε το Ευαγγέλιο στην Εισαγγελέα

Το Χριστό του και την Παναγία του πέταξε μέσα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος


President Creed · 8 Σεπτεμβρίου 2016

 

Μια πιο κινηματογραφική νότα απέκτησε εχθές η αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη, αγαπητοί φίλοι. Κάπως στραβά εξελίχθηκαν τα πράγματα το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης στη δίκη δύο νεαρών ανδρών που κατηγορούνταν για ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ, αφού όταν η εισαγγελέας ανακοίνωση την πρόταση της για τις ποινές, Ευαγγέλια άρχισαν να εκτοξεύονται στην αίθουσα. Ακόμη βέβαια δε γνωρίζουμε εάν κατέβηκαν και καντήλισ ή αν έπεσαν Χριστοπαναγίες.

 

ευαγγελιο

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Κατά την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, 28χρονος, εκ των κατηγορουμένων, σηκώθηκε από το εδώλιο, άρπαξε το ευαγγέλιο και το εκσφενδόνισε προς την εισαγγελέα της έδρας, με αποτέλεσμα να την πετύχει.

 

Μόλις ο 28χρονος εκσφενδόνισε την Καινή Διαθήκη εναντίον της Εισαγγελέως, επικράτησε ο σχετικός πανικός μέσα στην αίθουσα με δικαστές να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την έδρα και τους αστυνομικούς να φτιάχνουν τείχος για να προστεύσουν την εισαγγελέα.

Αστυνομικοί-φρουροί έπεσαν άμεσα πάνω στον 28χρονο κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν, την ίδια ώρα που δικαστές και ένορκοι αποσύρθηκαν άρον-άρον από την έδρα. Άλλοι αστυνομικοί ενστικτωδώς δημιούργησαν ασπίδα προστασίας γύρω από την εισαγγελέα, η οποία, σαφώς αιφνιδιασμένη από την ενέργεια, έμεινε ακίνητη στη θέση της, αλλά δεν ανέφερε κάποιο τραυματισμό.

Η δίκη διεκόπη και το δικαστήριο ζήτησε την εκκένωση του ακροατηρίου, ενώ το συμβάν καταγράφηκε στα πρακτικά και αναμένεται να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του δράστη. Το επεισόδιο σημειώθηκε, όταν στη διαδικασία παρενέβη λεκτικά ο πατέρας του 28χρονου, που απευθυνόμενος προς την εισαγγελέα είπε «ξεχάσατε τη θανατική ποινή».

 

Τελικά η δική ολοκληρώθηκε ώρες μετά με τον 28χρονο να καταδικάζεται σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς κατά τη διάρκεια της δίκης, μιας και δε θα ήταν η πρώτη φορά που ένα θρησκευτικό κείμενο θα προκαλούσε βια.

Best of internet