Quantcast
THE STREAM

Πέθανε τα ξημερώματα με μη υποβοηθούμενη ευθανασία ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος

Ο ίδιος άφησε ηχητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα στη σελίδα του


THE NEWSROOM · 5 Σεπτεμβρίου 2016

Βελιος

Πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος σε ηλικία 63 ετων. Ο δημοσιογράφος, μετά από μια μάχη με τον καρκίνο επέλεξε ο ίδιος τη μη υποβοηθούμενη ευθανασία. Στη σελίδα του στο facebook ανέβηκε και το παρακάτω βίντεο με το εξής μήνυμα:

epistoli2
Η σύζυγός του το έγραψε στο Facebook: «Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!». Μάλιστα ο ίδιος άφησε ένα βιντεοσκοπημένο αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους συναδέλφους του στο Kontra Channel.

 

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι (15:00) στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Πριν από λίγο καιρό είχε συγκλονίσει η εξομολόγησή του σε εκπομπή καναλιού ότι πάσχει από καρκίνο και θέλει να υποβληθεί σε ευθανασία.

Η παθητική (μη υποβοηθούμενη) ευθανασία συνίσταται στη μη προσφυγή στα μέσα εκείνα τα οποία θα μπορούσαν να διατηρήσουν τον ασθενή στη ζωή. Η παύση χορήγησης τροφής και νερού, η διακοπή της λειτουργίας του αναπνευστήρα, η αποσύνδεση από την καρδιακή υποστήριξη, όλα τα παραπάνω αποτελούν τα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο γιατρός ώστε να διενεργήσει παθητική ευθανασία. Έτσι και στην περίπτωση του Αλέξανδρου Βέλιου, σταμάτησαν την χορήγηση των μέσων που θα τον κρατούσαν στην ζωή.

Νωρίτερα το καλοκαίρι, ο ίδιος είχε συντάξει μια επιστολή στην οποία περιέγραφε πώς θα ήθελε να πραγματοποιηθεί η κηδεία του.

 

epistoli1

 

 

Best of internet