Quantcast
THE STREAM

Σκάσε και κολύμπα: Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης στα Δημοτικά με απόφαση του Υπ. Παιδείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει τα παιδιά του τόπου αμφίβια


THE NEWSROOM · 22 Αυγούστου 2016

 

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει ότι πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό και γκρινιάζετε χωρίς λόγο, αποφάσισε να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, εκπαιδεύοντας τις νέες γενιές στο κολύμπι. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, το μάθημα της κολύμβησης γίνεται υποχρεωτικό για τους μαθητές δημοτικών σχολείων.

 

filis_85_31

Κολύμπα

Bέβαια επειδή υπάρχει μια οικονομική δυσκολία προκειμένου να κατασκευαστούν πισίνες σε όλα τα δημοτικά σχολεία, το μάθημα της κολύμβησης θα είναι υποχρεωτικό μόνο για τα σχολεία που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου, τα μαθήματα θα διαρκούν δύο διδακτικές ώρες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και η μετακίνηση από και προς το κολυμβητήριο.

Διαβάζουμε εδώ:

Όπως αναφέρει το υπουργείο, σκοπός είναι η απόκτηση της κολυμβητικής παιδείας και συγκεκριμένα: «η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών

Τα μαθήματα θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης και της Δ’ τάξης σε ειδικές περιπτώσεις. Ο αριθμός των μαθημάτων θα υπολογίζεται στα 10 με 12 εντός της σχολικής χρονιάς και θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών, όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα.

 

Best of internet