Quantcast
THE STREAM

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων Κρήτης με ανακοίνωσή τους λένε όχι στη μετακίνηση προσφύγων στο νησί

Yποστηρίζουν πως η στέγαση των προσφύγων θα προκαλέσει ζημιά στον τουρισμό και στο ΑΕΠ της χώρας


THE NEWSROOM · 19 Αυγούστου 2016

Άμεση ήταν η αντίδραση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της Κρήτης στις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα πως ενδέχεται να μεταφερθούν 2000 πρόσφυγες στο νησί. Στην ανακοίνωση που έβγαλαν, δηλώνουν πως πρέπει να προστατευθεί ο “πρώτος τουριστικός προορισμός της χώρας” από μεταναστευτικές ροές εκτός ελέγχου, καθώς υποστηρίζουν πως γνωρίζουν πως ξέρουν καλά το τι ζημιά έκαναν οι προσφυγικές ροές στην τουριστική οικονομία των νησιών του Βόρειου Αιγαίου.

metanastes-mitilini-708_3

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων υποστηρίζουν πως η “ανεξέλεγκτη” άφιξη προσφύγων στην Κρήτη δε θα βοηθήσει εντέλει την κατάσταση και ότι μπορούν να τους πάνε σε άλλα μέρη της χώρας όπου δε θα πλήξουν την τοπική οικονομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κρήτης:

«Οι Ενώσεις ξενοδόχων Κρήτης με αίσθημα ευθύνης στην παράδοση αλλά και στο μέλλον του τόπου μας και με αφορμή την συζήτηση γύρω από την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, δηλώνουμε την κατηγορηματική άρνηση μας σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο με τον τρόπο που επιχειρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Έχοντας υπόψιν μας την οικονομική καταστροφή των νησιών του Βόρειου Αιγαίου όπως επίσης την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα των κατοίκων της Λέσβου, Χίου, Σάμου Κω κλπ ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προστατεύσουν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας { ΚΡΗΤΗ } που προσφέρει τόσα πολλά στη ντόπια οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας μας .

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση προσκάλεσε τέσσερις δημάρχους της Κρήτης να αποφασίσουν και να υποδείξουν χώρους φιλοξενίας μεταναστών χωρίς προηγουμένως να ακούσουν την κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς για να χαράξουν από κοινού γραμμή για το μέλλον του νησιού.

prototype_LARGE_t_19_21598

Προφανώς ορισμένοι αμέλησαν ότι η Κρήτη προσφέρει άνω του 15% του ΑΕΠ της Ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που βιώνουμε περιοχές όπως οι δικές μας πρέπει να μείνουν αλώβητες από τις μεταναστευτικές ροές για να συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Η αλληλεγγύη και η συνεισφορά μας προς όλους τους συνανθρώπους μας είναι γνωστή χιλιάδες χρόνια.

Μια ανεξέλεγκτη άφιξη μεταναστών στην Κρήτη θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα σε σχέση με αυτά που κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσει.

Οι κ.κ Δήμαρχοι, στην συζήτηση που θα έχουν με την ΠΕΔΚ να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τα παραπάνω.

Το μέλλον του τόπου μας είναι κοινή έννοια για όλους μας.

Η αλληλεγγύη μας μπορεί να αποδειχθεί ακόμα μια φορά στηρίζοντας τις δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίες δε θα έχουν κανένα οικονομικό βάρος στις τοπικές οικονομίες και στο ΑΕΠ της χώρας.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.»

vantaris1

Best of internet