Quantcast
THE STREAM

Γερμανία: Κινέζος τουρίστας πήρε κατα λάθος άσυλο και κατέληξε για 12 μέρες σε κέντρο φιλοξενίας

Κάτι παίχτηκε λάθος στη συνεννόηση


President Creed · 9 Αυγούστου 2016

 

Η κλοπή του πορτοφολιού ενός Κινέζου τουρίστα στη Χαϊδελβέργη ήταν η αρχή της ταλαιπωρίας και της καταστροφής των διακοπών του άτυχου αυτού τουρίστα, ο οποίος κατέληξε σε κέντρο φιλοξενίας για πρόσφυγες.

κινέζος τουρίστας

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πέρα από τη γερμανική γραφειοκρατεία ίσως να φταίει και ότι ο τουρίστας δε μιλούσε ούτε Αγγλικά, ούτε Γερμανικά, παρά μόνο Κινέζικα.

Όπως διαβάζουμε εδώ, μόλις ο Κινέζος αντιλήφθηκε την κλοπή του πορτοφολιού του, αντί να επισκεφτεί ένα αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δηλώσει την απώλεια, μπερδεύτηκε και πήγε στο δημαρχείο, όπου αντί για δήλωση απώλειας τελικά συμπλήρωσε αίτηση για άσυλο, αφού μάλλον υπέγραψε ό,τι βρήκε μπροστά του. Αυτή η αίτηση τον οδήγησε τελικά σε δύο εβδομάδες παραμονής σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, 350 χμλ μακριά από τη Χαϊδελβέργη, σε ένα κέντρο φιλοξενίας στο Ντουλμεν.

“Δεν μιλούσε ούτε Γερμανικά, ούτε Αγγλικά, μόνο Κινέζικα”, δήλωσε στο Reuters ο Christoph Schluetermann, επικεφαλής του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού στην πόλη Ντουλμέν της βόρειας Γερμανίας.

 

germany-red-cross

 

Κάπως έτσι, με το που πάτησε το πόδι του στη Γερμανία, ο Κινέζος τουρίστας, αντί να κάνει διακοπές, συμπλήρωνε αιτήσεις για άσυλο και κατέληξε στου διαόλου τη μάνα, τελικά κατάφερε να αποδεσμευτεί από τη διαδικασία και να συνεχίσει τις διακοπές του.

Έπειτα από 12 ημέρες ασυνεννοησίας, οι Αρχές αποτάνθηκαν σε ένα κινέζικο εστιατόριο που βρισκόταν στην περιοχή, προκειμένου να τους μεταφράσουν τα όσα προσπαθούσε να πει ο απεγνωσμένος τουρίστας. Τότε λύθηκε η παρεξήγηση και ο τουρίστας μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

 

Best of internet