Quantcast
THE STREAM

14 τουρκικά πολεμικά πλοία αγνοούνται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Ο ξένος Τύπος εικάζει ότι μπορεί να κατευθυνθούν προς ελληνικά λιμάνια


THE NEWSROOM · 19 Ιουλίου 2016

 

Aπό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου αγνοούνται 14 (δεκατέσσερα!) πλοία του τουρκικού Ναυτικού, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ναύαρχο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Βεϊσέλ Κόσελε, o οποίος είναι επίσης «άφαντος» από την νύχτα τις 15 Ιουλίου.

 

tourkikosstolos-760x400

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Independent, εικάζεται ότι τα πλοία, τα οποία μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια.

missing

 

Επιπλέον, σύμφωνα με τους Times, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο αγνοούμενος ναύαρχος Κοσελέ ήταν συνεργός των συνομωτών που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο διοικητής του ναυτικού ξεγελάστηκε από τους πραξικοπηματίες οι οποίοι, σύμφωνα με αναφορές, τον οδήγησαν στο πλοίο, λέγοντάς του ότι η χώρα δέχεται επίθεση από τρομοκράτες.

Τα 14 πολεμικά πλοία, σύμφωνα με αναφορές, ήταν σε ενεργό υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήταν ή στο Αιγαίο ή στην Μαύρη Θάλασσα και δεν έχουν ακόμα γυρίσει στο λιμάνι απ’ όπου απέπλευσαν. Η υποψία ότι αυτά τα πλοία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του ναυτικού ή με το λιμάνι.

 

Πάντως 3η μέρα σήμερα που αγνοούνται τα πλοία, μάλλον τα ψάχνουν σε τριγωνικό ραντάρ.

 

Best of internet