Quantcast
THE STREAM

Ο Κιμ το πάτησε: Εκτόξευσε 3 βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας

Κάποιος ξύπνησε με νεύρα


THE NEWSROOM · 19 Ιουλίου 2016

 

Mε ορεξούλες ξύπνησε μάλλον ο Κιμ Γιονγκ Ουν σήμερα το πρωί και εκτόξευσε τρείς βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας. Την εκτόξευση των πυραύλων την επιβεβαίωσε ο νοτιοκορεάτικος στρατός, ενώ το περιστατικό έρχεται μια εβδομάδα μετά την απειλή που εξαπέλυσε η Πιονγκγιάνγκ για την ανάληψη “φυσικής δράσης” αν αναπτυχθείαν αναπτυχθεί η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

kim-giongk-oun-diathetoume-kai-bomba-udrogonou.w_hr

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από την πόλη Χουάνγκτζου, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, διένυσαν απόσταση μεταξύ των 500 και των 600 χιλιομέτρων προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, διευκρινίζει το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων σε ανακοίνωσή του. Η εκτόξευσή τους από την πόλη αυτή στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας δείχνει ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε την βεβαιότητα ότι δεν θα συντριβούν στο έδαφός της.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών δυνάμεων, το βεληνεκές των πυραύλων αυτών, οι οποίοι έδειχναν ότι είναι Scud ή Rodong, αρκεί για να πλήξουν όλη την επικράτεια της Νότιας Κορέας.

missles

Στην ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων σημειώνει ότι παρακολουθεί προσεκτικά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας. H εκτόξευση τέτοιων πυραύλων και η πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων είναι απαγορευμένη από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εκφράσουν την ανησυχία τους για το θέμα αυτό ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

“Έχουμε την πρόθεση να εκφράσουμε την ανησυχία μας ενώπιον του ΟΗΕ για να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητα σε διεθνές επίπεδο ώστε να αποδοθούν ευθύνες (στη Βόρεια Κορέα) για τις προκλήσεις της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Γκάρι Ρος, μετά τη δοκιμή των τριών βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

 

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη άσκηση με πυραύλους από την πλευρά της Β. Κορέας. Ο Κιμ είχε πατήσει το κουμπί για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο στην ανατολική ακτή της Κορέας, όπου ο πύραυλος λίγο αργότερα έπεσε στο νερό.

Οι προθέσεις του Αγαπητού Ηγέτη είναι αρκετά προφανείς, αν σκεφτεί κανείς ότι στο Βορειοκορεάτικο ισοδύναμο του “κέντρου πολιτισμού σταύρος-νιάρχος” έχουν διακοσμήσει το χολ με έναν τεράστιο πυρηνικό πύραυλο εσωτερικού χώρου.

Best of internet