Quantcast
THE STREAM

Τα λαγωνικά του Υπ. Οικονομικών αποφάσισαν να προσλάβουν σκύλους για να μυρίσουν το παράνομο χρήμα

Με ένα απλό ξέπλυμα δεν θα κινδυνεύετε


Τσαγκ · 14 Ιουλίου 2016

 

Έναν ρηξικέλευθο τρόπο βρήκε το Υπουργείο Οικονομικών για να “χτυπήσει” το αδήλωτο χρήμα. Τα τσακάλια του υπουργείου αποφάσισαν να “προσλάβουν” εκπαιδευμένα σκυλιά τα οποία μπορούν να μυρίσουν τα χρήματα, που κρύβονται σε βαλίτσες, σακ σακβουαγιάζ κλπ.

Τα σκυλιά αυτά προβλέπεται να τοποθετηθούν σε αεροδρόμια, λιμάνια, τραίνα κλπ. Σκοπός της πρόσληψης των τετράποδων είναι φυσικά να τσακώνουν τους παραβάτες, που βγάζουν παράνομα τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

 

zkbydtlmud576926ea56cdd

Σύμφωνα με το in.gr:

Ήδη στη «Διαύγεια» έχει αναρτηθεί απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (με αριθ. πρωτ. 4013259ΕΞ2016), που υπογράφει η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Πηνελόπη Παγώνη  με την οποία συγκροτείται επιτροπή «για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων»! (…) Σε πρώτη φάση θα το υπουργείο θα προμηθευτεί τέσσερις σκύλους, κατά προτίμηση ράτσας«από τις φυλές Γερμανικός ποιμενικός, Λαπμπραντόρ ή Μαλινουά».
Επίσης θα οριστούν ένας εκπαιδευτής σκύλων και δυο συνοδοί, για να εκπαιδεύσουν αρχικά τα σκυλιά και για να τα αξιολογήσουν. Πράγμα καθόλου εύκολο διότι, οι υποψήφιοι σκύλοι για την ανίχνευση ρευστών σε στρώματα θα πρέπει:
  • Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας 12 έως 24 μηνών

  • Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ)

  • Να είναι εφοδιασμένοι με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και για τους σκύλους που προέρχονται από τα εξωτερικό με… διαβατήριο. Οχι όποια- όποια διαβατήρια, αλλά να περιέχονται σ΄αυτά οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).

  • Να έχουν εμφανές και αναπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης- ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης- pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κτλ).  Δηλαδή θα πρέπει να ανακαλύπτουν τα χρήματα και να τα παραδίδουν, όχι να τα αφήνου εκεί ή να τα παίρνουν όπου θέλουν.

 

Επίσης οι αξιολογητές των σκύλων θα πρέπει να έχουν γνώσεις ψυχολογίας και ψυχιατρικής σκύλων αφού όπως διαβάζουμε στην απόφαση θα πρέπει:

  • Να μπορούν να διαγνώσουν εάν οι σκύλοι είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρικό χαρακτήρα,

  • Να είναι σε θέση να διαπιστώσουν εάν οι σκύλοι έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defence drive),

  • Να είναι… κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.

Ολόκληρη η απόφαση εδώ:

Είμαστε σίγουροι, ότι με αυτό το δαιμόνιο σχέδιο που σκέφτηκαν τα ξεφτέρια του ΥΠΟΙΚ, οι ολιγάρχες και η πλουτοκρατία θα δεχθούν ένα ισχυρό πλήγμα.

Best of internet