Quantcast
THE STREAM

Έβγαλαν τα δόντια από ζωα για να μπορούν οι τουρίστες να βγάλουν selfies (PHOTO)

Θα ήταν υπερβολή να ευχηθούμε να βγάλουν και τα δικά τους δόντια για να βγάλουν και τα ζώα μια σέλφι;


LUBEN CREW · 13 Ιουλίου 2016

 

Άλλη μια ιστορία κακοποίησης ζώων -και μάλιστα είδους προς εξαφάνιση- μας έρχεται από το γνωστό συνδυασμό άγρια ζώα + τουρίστες.

Συγκεκριμένα το περιστατικό αφορά σε ένα Λόρις (aka Slow Loris), δηλαδή ένα Αργό Λόρις, του γένους Νυκτικήβος. Με άλλα λόγια πρόκειται για αυτά τα υπερβολικά-γλυκά-για-να-είναι-αληθινά ζωάκια τα οποία εμφανίζονται στις ταινίες Μαδαγασκάρη:

 

Το παρουσιαστικό των Λόρις ουσιαστικά τα έχει κάνει περιζήτητα και από τους τουρίστες οι οποίοι πληρώνουν σε ντόπιους στην Ταϋλάνδη και στο Μπαγκλαντές προκειμένου να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους και να το παίξουνε μανιαουραίοι στο facebook.

 

loris2

 

Αυτή τη φορά, στην φιλοζωική οργάνωση WFFT της Ταϋλάνδης έφτασε ένα αρσενικό Slow Loris, τα δόντια του οποίου τα δόντια είχαν αφαιρεθεί. Το άτυχο λόρις, το οποίο στη συνέχεια ονομάστηκε Μπόρις, βρέθηκε από ένα περαστικό στην παραλιακή περιοχή Τσαγουένγκ του τουριστικού νησιού Κοχ Σαμουη, ωστόσο δεν αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση αφού η αφαίρεση δοντιών από τα λόρις συνηθίζεται προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν προπ για να φωτογραφίζονται μαζί τους τουρίστες.

 

loris3

loris4

 

Τα Slow Loris είναι τα μόνα πραγματικά δηλητηριώδη πρωτεύοντα, όπως εξηγεί η WFFT και το δάγκωμά τους είναι τοξικό, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό και πόνο:

Το βγάλσιμο και η εξαγωγή δοντιών είναι συνηθισμένη πρακτική και αιχμαλωτισμένα λόρις, ειδικά σε αυτά τα οποία χρησιμοποιούνται παρανόμως ως προπ φωτογραφιών, προκειμένου να μη μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς σε όλους όσοι πληρώνουν για να βγάλουν μια περιβόητη σέλφι με ένα άγριο ζώο

 

loris5

 

Εκτός από βγαλμένα δόντια, ο Μπόρις είχε και τραυματισμένο καρπό. “Τα λόρις συχνά αρπάζονται από το φυσικό τους περιβάλλον και αιχμαλωτίζονται σε μια ζωή κακομεταχείρισης ώστε να χρησιμοποιούνται σε φωτογραφίες με τουρίστες.

 

Best of internet