Quantcast
THE STREAM

Γάλλος πήγε να πληρώσει κλήση 90 ευρώ στην εφορία με 5100 κέρματα (VIDEO)

Είναι πολλά τα ψιλά Άρη


Τσαγκ · 12 Ιουλίου 2016

 

O Γιανιικ Κρομενακ, ξενέρωσε με την κλήση 90 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα που δέχτηκε από τις γαλλικές αρχές, και αποφάσισε να πάρει την εκδίκηση του απέναντι στο άδικο (κατά αυτόν) σύστημα και να τρολλάρει λίγο τις αρχές, με καθόλα νόμιμο τρόπο. Όπως διαβάζουμε εδώ:

Την 27η Ιουνίου ο Γιανί Κρομενάκ πήγε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 90 ευρώ στην εφορία του Ιλκίρς, στα περίχωρα του Στρασβούργου, με δύο χαρτονομίσματα και… 5.100 κέρματα αξίας 1,2 και 5 σεντς του ευρώ, που είχε ειδικά σηκώσει από την τράπεζά του προκειμένου στη συνέχεια να τα σκορπίσει στο γκισέ του εφοριακού. Ταυτόχρονα κατέγραφε το σκηνικό, το οποίο στη συνέχεια πρόβαλε στο Facebook Live.

 

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν το χρέος να μετρήσουν τα φραγκοδιφραγκα του Γιανιικ, τα πήραν με την πλακίτσα του και δήλωσαν:

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά (…) συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την Aρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια» υπογράμμισε ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας, Μπερνάρ Ουτέ και πρόσθεσε πως « πρόθεση “πρόκλησης  σάλου στα ΜΜΕ” δεν πρέπει να μεταφράζεται μέσω της δημόσιας έκφρασης περιφρόνησης προς τους δημόσιους υπαλλήλους».

 

Το βίντεο του τυπά όπως είναι φυσικό έγινε βαιραλ, και πέρασε τα 2.000.000 views. Στη Γαλλία η πληρωμή με κέρματα επιτρέπεται έως το ποσό των 300 ευρώ και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κερμάτων που θα χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος.

 

 

Best of internet