Quantcast
THE STREAM

Τελικά τα ζυμαρικά δεν παχαίνουν, ομορφαίνουν, σύμφωνα με Ιταλική έρευνα

Το ότι η έρευνα είναι Ιταλική δεν επηρεάζει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων


President Creed · 5 Ιουλίου 2016

 

Άλλη μια έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες έρχεται να δικαιώσει τα νόστιμα φαγητά, αγαπητοί φίλοι. Αυτή τη φορά στο κέντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα ζυμαρικά, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν φάει τρελό πόλεμο από πορωμένους health freaks και διατροφολόγους.

 

tumblr_m43uj3JM5t1qzqnxxo1_500

 

Ήρθε η ώρα της δικαίωσης των ζυμαρικών από μια έρευνα η οποία φυσικά μας έρχεται από την Ιταλία. Δεν πιστεύουμε ότι η Ιταλική προέλευση της έρευνας έχει επηρεάσει το επιστημονικό πόρισμα που δικαιώνει τα ζυμαρικά, μιας και ο επικεφαλής της έρευνας ήταν Έλληνας και άρα δε θα είχε λόγο να κάνει παρατυπίες, εκτός εάν πρόκειται για τον Ακάκιος τον ίδιο.

Ο Γιώργος Πούνης  μαζί με ερευνητές του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, με επικεφαλής τον, σε δημοσίευση του στο περιοδικό “Nutrition & Diabetes”, μελέτησε στοιχεία από δύο μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες που περιλάμβαναν συνολικά πάνω από 23.000 ανθρώπους και πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία.

Το συμπέρασμά της έρευνας είναι ότι η κατανάλωση ζυμαρικών δεν συνδέεται με αυξημένη παχυσαρκία. Αντίθετα, μπορεί να βοηθά στο αδυνάτισμα.

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ζυμαρικά, είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (αναλογία βάρους/ύψους) και μικρότερη περιφέρεια μέσης.

«Αντίθετα με ό,τι πολλοί πιστεύουν, τα ζυμαρικά δεν σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους» δήλωσε ο κ.Πούνης, ο οποίος αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και πήρε το διδακτορικό του στη διατροφική και καρδιαγγειακή επιδημιολογία το 2014 από το ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ. Από τις αρχές του 2015 είναι ερευνητής στο ιταλικό ινστιτούτο IRCCS Istituto Neurologico Mediterraneo Neuromed.

Φυσικά όλα αυτά έχουνε και τα ψιλά γράμματα, αφού τα ζυμαρικά τελικά θα σας παχύνουν εάν τα φάτε με σάλτσες που περιέχουν αλάτι, ζάχαρη, ή λίπη. Άρα η έρευνα προφανώς αναφέρεται σε μακαρόνια ΣΚΕΤΑ.
10

 

 

 

Όπως και να χει, είτε σας παχαίνουν είτε όχι, καλύτερα να τα φάτε πάνω από το νεροχύτη για να μην πλένετε πιάτα.

423234_10150653808099855_1625250506_n

Best of internet