Quantcast
THE STREAM

Την πιο “Κούγιας” γραμμή υπεράσπισης των δολοφόνων του Κουμανταρέα είχε ο Αλέξης ο ποινικολόγος

Προσβλητικές και ατιμωτικές σε βάρος του νεκρού δηλώσεις από τον Better Call Alexis


THE NEWSROOM · 3 Ιουλίου 2016

Τέλος έλαβε χθες η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του λογοτέχνη Μένη Κουμανταρέα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, στις 5 Δεκεμβρίου του 2014, με τους δράστες να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την οικία του λογοτέχνη με στόχο τη ληστεία (είχε πρόσφατα πουλήσει το πατρικό του στην Κηφισιά) και προέβησαν σε ωμότητες σε βάρος του άτυχου Μένη Κουμανταρέα, αφήνοντάς τον νεκρό με μώλωπες και ρήξη σπληνός και νεφρού στο κρεβάτι του.

ImageHandler

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό υπέρ των δραστών, καθώς ο εισαγγελέας είχε διατυπώσει την άποψη πως δεν είχε επιδειχθεί “ούτε ίχνος μετανοίας” από την πλευρά τους για την αποτρόπαια πράξη τους. Οι ερωτικές επιλογές θύματος και θυτών δεν έδειξαν να ενδιαφέρουν το δικαστήριο, δεδομένων, μάλιστα, και των ξεκάθαρων κινήτρων των δραστών. Ενδιέφεραν, όμως, τη γραμμή υπεράσπισης των δραστών.

140898974418903233

Ο διάσημος ποινικολόγος, που βρισκόταν στην υπεράσπιση των δραστών, δεν επέδειξε κανένα σεβασμό στη μνήμη του θύματος και την οικογένειά του και χρησιμοποίησε αισχρές και προσβλητικές εκφράσεις για τον λογοτέχνη κατά την αγόρευσή του.

Η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ‘χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, δεν ήταν αυτές οι μόνες του ατιμωτικές δηλώσεις, καθότι αναφέρθηκε στο Μένη Κουμανταρέα σαν ένα διεστραμμένο άτομο που ανήκε σε έναν “γοητευτικό κύκλο ανθρώπων που μπορεί να σου εκτρέψει την προσωπικότητα και να σου διαστρεβλώσει τη ζωή χωρίς να το καταλάβεις”, ενώ αναπόλησε την Αθήνα των παιδικών του χρόνων, όπου, όπως ανέφερε, δεν υπήρχε το κοινωνικό περιβάλλον της πλατείας Κολιάτσου, της Κουμουνδούρου, του Βοτανικού και του Γκαζιού. Όλες αυτές οι ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις έρχονται αμέσως μετά από την υπεράσπιση των βασανιστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος επικαλέστηκε την ιδιότητα του πατέρα του ως χωροφύλακα στον Εμφύλιο.

assets_LARGE_t_243061_54354985_type12644

Η οικογένεια του λογοτέχνη και εκείνη της συζύγου του, Λιλής Κουμανταρέα, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια για τις αισχρές κορώνες του Αλέξη Κούγια. Όπως δήλωσε ο συνήγορος της πλευράς Κουμανταρέα:

Η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση. Το δικαστήριο, παρά τις αντίξοες συνθήκες στάθηκε στο ύψος του και αντιπαρήλθε την προσπάθεια σκύλευσης ενός νεκρού ανθρώπου και ενός από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους της γενιάς μας.

3102D66F13A772DF02C357FD5D78AA94

Όσο για τον Αλέξη Κούγια, εγείρονται ερωτήματα ως προς τις δηλώσεις του κατά την υπεράσπιση των θυμάτων, οι οποίες συνιστούσαν προτροπή σε αυτοδικία σε χώρο δικαστηρίου. Ακόμα, βέβαια, και αν προβλέπεται κάποιου είδους ποινή, είμαστε βέβαιοι πως ο Αλέξης ξέρει καλά πώς να βρει το δρόμο του.

Best of internet