Quantcast
THE STREAM

Κουμπουριές προς τους δικαστικούς εκτόξευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος


THE NEWSROOM · 17 Ιουνίου 2016

Πέσιμο στο δικαστικό σώμα , έκανε  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στα πλαίσια της χτεσινής του ομιλίας σε εκδήλωση στο Περιστέρι. Ο λαλίστατος υπουργός  δήλωσε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος και επισης  συμπλήρωσε ότι «Για πρώτη φορά μπήκαν σιδηροδέσμιοι κάποιοι εκβιαστές δημοσιογράφοι», ανέφερε, ενώ για τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου είπε ότι «μάλλον δεν ήταν και τόσο ατύχημα αυτό που έγινε».

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) , η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πολάκη απαράδεκτες, και ζήτησε να παρέμβει ως προς αυτές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΔΕ προς τον ΠτΔ αναφέρει

«Χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα» αναφέρθηκε στην ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, κάτι το οποίο «δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή».

Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, σημειώνει η ΕΔΕ, «που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις».

Έτσι, ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση» και καλεί τον κ. Πολάκη «να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το δικαστικό σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών»

Πάντως ακόμα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος φαίνεται να κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Πολάκη, και δήλωσε ότι

«Όσα είπε ο Π. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει τον δάσκαλό μου στη Νομική, τον Ιωάννη Μανωλεδάκη, που έλεγε ότι η περιύβριση αρχής οφείλει να ελέγχεται νομικά όταν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν δεν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελεί δήλωση χωρίς νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική»

Αυτές οι σοβαρές κατηγορίες, καλό είναι να λέγονται με στοιχεία, όπως του επισήμανε και ο ομόσταυλος υπουργός του Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλιώς είναι σαν να “βαράς”στον γάμο του Καραγκιόζη με τζούφιες σφαίρες.

POYLAKHS

Πάντως, σήμερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εκτιμηθεί η βασιμότητα των λεγομένων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Best of internet