Quantcast
THE STREAM

26 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στο κανάλι ΡΙΚ της Κύπρου για τις ρατσιστικές δηλώσεις Σφακιανάκη

Τους κόστισε το κατιτίς ο Νότης


LUBEN CREW · 14 Ιουνίου 2016

H ελεγκτική αρχή της Κύπρου έριξε 26.000 ευρώ πρόστιμο στο κανάλι ΡΙΚ της Κύπρου για όσα είχε πει ο Νότης Σφακιανάκης όταν είχε εμφανιστεί στην εκπομπή του δημοσιογράφου Τάσου Τρύφωνος, πιο συγκεκριμένα στο επεισόδιο της 13ης Μαρτίου. Εκεί ο Νότης προκάλεσε κατακραυγή γιατί μεταξύ άλλων είπε για τους πρόσφυγες που έχουν καταλήξει στην Ελλάδα τα εξής:

«Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ξένος λαός. Έφυγαν από την πατρίδα τους γιατί έχουν εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς, αυτό το έζησα όλο το καλοκαίρι στην Κω, ότι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα 500άρικα.

sfakianakis32

Είναι απίστευτο, αυτό που είδα. Τι θα πει τα μωρά; Όταν η μάνα τους έρχεται με ένα πορτοφόλι γεμάτο 500άρικα; Δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω, τη γνώμη των άλλων, η οποία είναι λανθασμένη».

Όπως και ναχ’ει, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου συνυπολογίζοντας και το χαμό που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις αυτές προφανώς, επέβαλλε ένα πρόστιμο που μάλλον πόνεσε. Τις ίδιες δηλώσεις είχε καταδικάσει πριν λίγο καιρό η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της Κύπρου ως ρατσιστικές και μισαλλόδοξες.

 

Best of internet