Quantcast
THE STREAM

Αποκεφαλίστηκαν οι προτομές 5 λογοτεχνών από πάρκο στο κέντρο της Αθήνας (PHOTO)

Τεράστια ήττα για τα περιστέρια του κέντρου


President Creed · 31 Μαΐου 2016

 

Μακελειό αποκεφαλισμών έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηνών όπου άγνωστοι αφαίρεσαν 5 προτομές λογοτεχνών από την υπαίθρια γλυπτοθήκη.

 

μπαστιας

 

Οι δράστες έκαναν μια πρώτη επίσκεψη στο χώρο την Τετάρτη 25 Μαΐου, όπου τους γυάλισαν πρώτα οι προτομές των Θεοτοκά, Μπαστιά, Ουράνη και Τερζάκη. Προφανώς όταν τις πήραν σπίτι τους σκέφτηκαν ότι καλό θα ήταν να έπαιρναν και την προτομή του Χόρν, οπότε επέστρεψαν την επόμενη νύχτα και πήραν και το κεφάλι του Χόρν.

 

χορν

 

Προφανώς οι άγνωστοι πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο με όλα τα απαραίτητα γκάτζετ που χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του όταν πάει κάπου για να κόψει ένα άγαλμα από τη βάση του και να το πάρει σπίτι και κατ’ επέκταση είχαν και μπόλικο χρόνο ώστε να ρίξουν κάτω τις βαριές βάσεις των προτομών και στη συνέχεια να κόψουν τις προτομές με τροχό.

Οι προτομές ήταν ορειχάλκινες και πιθανολογείται ότι έχουν καταλήξει σε κάποιο παράνομο χυτήριο για σκραπ. Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, από το ίδιο πάρκο έχουν κλέψει το 2013 τις προτομές των Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, Νίκου Καζαντζάκη και Αντώνη Τρίτση, οι οποίες δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ οι προτομές που είχαν απομείνει μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στο χώρο, είχαν συντηρηθεί πολύ πρόσφατα χάρις σε ένα ειδικό πρόγραμμα με την ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.
Φωτογραφίες: Καθημερινή

Best of internet