Quantcast
THE STREAM

O τύπος που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο μαύρο έφηβο Trayvon Martin έβγαλε το όπλο σε δημοπρασία

Με σκοπό να μαζέψει λεφτά για να ξεκινήσει καμπάνια υπέρ τις οπλοκατοχής στις ΗΠΑ


President Creed · 12 Μαΐου 2016

Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Trayvon Martin έβαλε σε δημοπρασία στο ίντερνετ ο 32χρονος πλέον George Zimmerman. O Zimmerman έκανε περιπολίες στο  προάστιο Ορλάντο της πόλης Σάνφορντ του ως εθελοντής σε πολιτοφυλακή όπου και σκότωσε τον άοπλο Martin πυροβολώντας τον, τον Φεβρουάριο του 2012.

Ο Trayvon Martin (αριστερά) και ο George Zimmerman (δεξιά)

Ο Τσίμερμαν υποστήριξε ότι κινδύνευσε η ζωή του όταν στη συμπλοκή ο νεαρός τού χτυπούσε το κεφάλι στο τσιμέντο, οπότε βρέθηκε σε άμυνα και τον πυροβόλησε. Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό και τον αθώωσε, εν μέσω μεγάλων διαμαρτυριών σε όλη την Αμερική.

Ο Τσίμερμαν στη δίκη της υπόθεσης δολοφονίας του Trayvon Martin

Ο Τσίμερμαν στη δίκη της υπόθεσης δολοφονίας του Trayvon Martin

Τέσσερα χρόνια οι Αρχές επέστρεψαν στον Zimmerman το επίμαχο όπλο με το οποίο σκότωσε τον 17χρονο Martin και ο ίδιος ο Zimmerman το έβαλε σε online δημοπρασία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “τώρα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα κομμάτι της Αμερικάνικης ιστορίας”. Η δημοπρασία του όπλου αρχίζει από τα 5000 δολλάρια ενώ στην περιγραφή της καταχώρησης του όπλου στο GunBroker.com γράφει:

Το όπλο το οποίο χρησιμοποίησα για να προστατεύσω τη ζωή μου και να δώσω ένα τέλος στη βάναυση επίθεση που δέχτηκα από τον Trayvon Martin. ¨Πολλοι΄έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην απόκτηση και την έκθεση αυτού του όπλου, συμπεριλαμβανομένου και του Σμιθσονιανού Μουσείου στην Ουάσινγκτον. Είναι ένα κομμάτι της Αμερικάνικης ιστορίας. Έχει προβληθεί σε πολλές δημοσιεύσεις και πανεπιστημιακές εκδόσεις. Έχω λάβει προσφορές για την αγορά του όπλου, ωστόσο δεν ήμουν ικανοποιημένος με την χρήση την οποία ήθελαν να κάνουν οι επίδοξοι αγοραστές.

1187

Η καταχώρηση του όπλου στο www.gunbroker.com

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σιχαμένη όταν ο Zimmerman συνεχίζει δηλώνοντας ότι μέρος των χρημάτων από την πώληση του όπλου θα διατεθούν για “την καταπολέμηση της βίας του κινήματος “Black Lives Matter” ενάντια στις Αρχές” αλλά και για να δώσει ένα τέλος στην καριέρα της Angela Corey (την εισαγγελέας που τον κατηγόρησε) αλλά και στην “ρητορική της Χίλαρι Κλίντον ενάντια στην οπλοκατοχή”.

Κλείνει όλη αυτή την ξεδιάντροπη αηδία με ένα “Your friend, George M. Zimmerman” και “Si vis pacem, para bellum” – δηλαδή “εάν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο”.

Best of internet