Quantcast
THE STREAM

Δεν είναι τρολάρισμα: Ετοιμάζεται ευρωπαϊκή ταινία δράσης με θέμα την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας


LUBEN CREW · 28 Απριλίου 2016

Tελικά δεν ήταν ανέκδοτο εκείνο το επικό τρέιλερ της ταινίας για την ένδοξη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., καθώς κάποιος όντως αποφάσισε να την πάει σε κάποιο ευρωπαϊκό Χόλιγουντ των φτωχών. Όπως διαβάζουμε εδώ:

Η Memento Film International (MFI), η εταιρεία παραγωγής («Χειμερία Νάρκη», «Louder than Bombs», «Το Παρελθόν») και διεθνών πωλήσεων με έδρα το Παρίσι (από τη «Στρέλλα» του Πάνου Χ Κούτρα μέχρι την τεράστια επιτυχία του «Ενας Χωρισμός» του Ασγκάρ Φαραντί στις γαλλικές αίθουσες) θα παρουσιάσει στην Αγορά των Καννών το νέο της πρότζεκτ στο ρόλο της παραγωγού: ένα action drama που έγραψε και σκηνοθετεί ο Τζόναθαν Ινγκλις («Ironclad», «Ironclad: Battle for Blood», «Minotaur») το οποίο θα εξελίσσεται στην Αθήνα και θα έχει ως αφηγηματικό άξονα την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ».

28f07-newego_large_t_1101_53853834

Συμπαραγωγός φαίνεται να είναι η ελληνική View Master Films («Τετάρτη 04:45», «Νοτιάς», «Το Ξύπνημα της Ανοιξης»). Η προπαραγωγή έχει ξεκινήσει ήδη, τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα για το Σεπτέμβριο και η ταινία φιλοδοξεί να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την άνοιξη του 2017.

Σε αυτό το ελληνικό Φονικό Όπλο θα έχουμε να κάνουμε με τον πρωτάρη Θοδωρή («Theo»), έναν νεοσύλλεκτο της Ομάδας, που θα γίνει τσακ μπαμ υπερμπάτσος και ταυτόχρονα θα μπει στο στόχαστρο του ελληνικού οργανωμένου εγκλήματος. Η κατάσταση γίνεται ακόμη καλύτερη αν διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του σκηνοθέτη:

«Ημουν στην Αθήνα το 2013 και είδα μονάδες της ΔΙΑΣ να σαρώνουν τους δρόμους της πόλης. Υπήρχε κάτι ιδιαίτερα δραματικό και εντυπωσιακό στο πώς αυτά τα δικάβαλα των μοτοσικλετιστών προσπερνούσαν την κίνηση στο δρόμο τους προς την πάταξη του εγκλήματος. Από τότε συναντήθηκα με κάποιους από αυτούς κι άκουσα τις ιστορίες τους.

d465a-creteplus_gr_omada_dias

Κάποιοι είχαν πάρει μέρος σε καταδίωξη αυτοκινήτων που κράτησε 45 λεπτά στην καρδιά της Αθήνας! Αλλοι, είχαν εμπλακεί σε ένοπλη αντιπαράθεση με εγκληματίες. Από τότε εθίστικα με το πρότζεκτ. Είναι σαν να σου διηγείται κάποιος μία Χολιγουντιανή ταινία δράσης. Κι όμως αυτά συμβαίνουν στους δρόμους μίας ευρωπαϊκής πόλης…»

Ελπίζουμε στην ευρωπαϊκή απάντηση στη Μεγάλη Των Μπάτσων Σχολή

Best of internet