Quantcast
THE STREAM

O ρωσικός στρατός μόλις προμηθεύτηκε 5 δελφίνια αλλά δε λέει πουθενά τι τα θέλει

Περιμένουμε τον Καμμένο να παραγγείλει τρία σκύλοψαρα που γέρνουν


President Creed · 25 Απριλίου 2016

 

Ένα βήμα πιο κοντά στην παράνοια προχωρά ο στρατός της Ρωσίας με το νέο εξοπλιστικό του πρόγραμμα που βρήκε πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το NBCnews, το ρωσικό επιτελείο στρατού παρήγγειλε 5 δελφίνια.

putin-dolphin

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση μερικών δελφινιών, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και καλό θα είναι να τα έχουν κάβα αν ποτέ προκύψει η ανάγκη για δελφίνια, γενικά.

Πιο συγκεκριμένα ο ρώσικος στρατός είχε δημοσιεύσει ότι χρειάζεται 5 δελφίνια και η μόνη προσφορά που δέχτηκε ήταν από το Δελφινάρειο της Μόσχας. Τελικά την Πέμπτη το δελφινάριο πούλησε στο στρατό 3 αρσενικά και 2 θυλικά δελφίνια για $26,000, δηλαδή $5,200 το ένα. Το δελφινάριο της Μόσχας σημείωσε ότι τα δελφίνια είναι σε άριστη κατάσταση, τα δόντια τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν έχουν καμία φλεγμονή στους φυσητήρες, και εν ολίγοις, έχουν κάνει το μεγάλο σέρβις. Τα δελφίνια μάλλον δεν είναι ετοιμοπαράδοτα και θα δωθούν τελικά στο στρατό την 1η Αυγούστου.

Παρ’ όλα αυτά, ούτε το Υπουργείο Άμυνας, ούτε το δελφινάριο της Μόσχας έχουν διευκρινίσει για ποιό λόγο ο στρατός προσέθεσε στον εξοπλισμό του 5 δελφίνια. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι η Ρωσία προσάρτισε το 2014 τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπου και εκεί υπάρχει στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης δελφινιών. Παρ’ όλα αυτά η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει τα δελφίνια για στρατιωτικούς λόγους.

 

 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται θαλάσσια θηλαστικά για στρατιωτικούς λόγους πάντως. Να, εδώ βλέπουμε τον έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ποζάρει με πρόσφατα αποκτηθέντα καρχαρία, τον οποίο πιθανώς μας τον πούλησαν ήδη νεκρό από κάποια ανεπτυγμένη χώρα.

kammenos_karxarias

Best of internet