Quantcast
THE STREAM

Στα σκουπίδια πάει η φράση “Χτύπα σαν άντρας” με απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας

Ας ελπίσουμε πως δε θα σκεφτούν το Χτύπα σαν Έλληνας για την επόμενη διαφήμιση


felix · 20 Απριλίου 2016

Άδοξο τέλος προβλέπεται να έχει η γνωστή διαφήμιση των Jumbo με πρωταγωνίστρια της Άντζελα Δημητρίου, καθώς το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) ζητά την απόσυρσή της μέχρι αύριο Πέμπτη 21η Απριλίου, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

deshges_1

Η απόφαση αυτή του ΣΕΕ πάρθηκε μετά από σχετικά αίτημα που κατατέθηκε από τη Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων, η οποία σχολίασε (δικαίως κατά την άποψή μας) το σλόγκαν ως «σεξιστικό και επικίνδυνο» και πως παρουσιάζει τη βία σαν κάτι αστείο ή φυσιολογικό, άρα μπορεί και να ενισχύσει τελικά την έμφυλη βία.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ «η διατύπωση «Χτύπα, χτύπα σαν άντρας» προσκρούει στα άρθρα 1.2 και 4.1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε) και πρέπει να τροποποιηθεί εντός 2 ημερών σε όλα τα μέσα.

Η απόφαση του ΣΣΕ σημειώνει επίσης πως «οι Αποφάσεις των Επιτροπών ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται σε όλα τα μέσα που αναπτύσσεται η εκάστοτε υπό έλεγχο επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών καθώς και των owned channel στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανεξάρτητα από το εάν αυτά αναφέρονται στη σχετική αίτηση ελέγχου».

Best of internet