Quantcast
THE STREAM

Σε κοινωνική εργασία σε νεκροτομεία θα στέλνουν όσους πίνουν και οδηγούν στην Ταϋλάνδη

Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, δε θα πιάσει τίποτα


President Creed · 18 Απριλίου 2016

 

Δεν το χουν καθόλου οι Ταύλανδέζοι με την ασφαλή οδήγηση, αγαπητοί φίλοι, μιας και μονάχα τη Δευτέρα που μας πέρασε πέθαναν 53 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 431 από τροχαία ατυχήματα στην Ταϋλάνδη. Μάλιστα το 27% αυτών των ατυχημάτων αντιστοιχούσε σε οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

 

Όμως, αν ούτε αυτό που αυτό που σκέφτηκε η κυβέρνηση της Ταϋλάνδης δεν αλλάξει την οδηγική συμπεριφορά των μερακλήδων Ταϋλανδέζων οδηγών, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Την προηγουμενη εβδομάδα, η Ταϋλανδέζικη κυβέρνηση ενέκρινε τη θέσπιση νέας τιμωρίας για τους κατ’εξακολούθησιν μεθυσμένους οδηγούς: την κοινωνική εργασία σε νεκροτομεία νοσοκομείων. Η ψήφιση της τροπολογίας έρχεται λίγο πριν μια μεγάλη γιορτή στην Ταϋλάνδη όπου προβλέπεται να παίξει αρκετό αλκοόλ και αρκετά τροχαία.

 

 

“Αυτοί [οι παραβάτες] θα δούν στην πράξη τον σωματικό και ψυχικό τραυματισμό. Στο νεκροτομείο θα πρέπει να καθαρίζουν και να μεταφέρουν πτώματα, οπότε ελπίζουμε ότι θα αισθανθούν τον πόνο, ώστε να καταλάβουν και να αποκτήσουν συνείδηση, ώστε να οδηγούν ασφαλέστερα στο δρόμο.

είπε στο The Associate Press ο Anurak Amornpetchsathaporn, διευθυντής του γραφείου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϋλάνδης.

 

 

Ίσως η φάση με την καταναγκαστική εργασία και τα νεκροτομεία λειτουργήσει και σταματήσουν να σκοτώνονται στην άσφαλτο με τόσο γρήγορους ρυθμούς.
Πάντως η Ταϋλάνδη δεν έχει μόνη της τα σκήπτρα της κουλαμάρας στους νόμους του Κ.Ο.Κ. Στη γείτονική (και αγαπημένη μας) Κύπρο αν σε πιάσουν να οδηγείς και να τρώς ή να πίνεις το ό,τιδήποτε (ούτε καν νεράκιν του Θεούν) μπορούν να σου κόψουν πρόστιμο μέχρι και 85 ευρώ.

Best of internet