Quantcast
THE STREAM

Πανεπιστήμιο στην California πλήρωσε 175.000$ για να θάψει βίντεο αστυνομικής βίας

Η εικόνα της αστυνομίας να ψεκάζει φοιτητές με σπρέι πιπεριού μάλλον δε βοηθούσε την εικόνα του campus


THE NEWSROOM · 17 Απριλίου 2016

Το Πανεπιστήμιο Davis της California (aka UC Davis) είχε συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για το viral τότε βίντεο χρήσης σπρέι πιπεριού κατά διαδηλωτών στο χώρο του πανεπιστημίου. Διαδηλωτές του κινήματος  Occupy, που βρισκόταν στα ντουζένια του εκείνη την περίοδο, πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο χώρο του campus, με την πανεπιστημιακή αστυνομία να χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού για να εκκενώσει το χώρο.

src.adapt.960.high.pepperspray_UCDavis1024.1382717264956

Το βίντεο του περιστατικού διαδόθηκε παντού με τα ίντερνετς, με μεγάλες διαδηλώσεις να ξεσπούν ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας στην Αμερική, με τη διοίκηση του πανεπιστημίου να δηλώνει τη λύπη της για το περιστατικό, δηλώνοντας πως δεν είχαν δοθεί ποτέ εντολές για χρήση βίας προς φοιτητές η διαδηλωτές.

28215-full

Η τεθλιμμένη πρύτανις

Το περιστατικό με τα σπρέι πιπεριού επανήλθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, καθότι αποκαλύφθηκε πως η διοίκηση του UC Davis πλήρωσε 175 χιλιάδες ντόλαρζ σε εταιρία δημοσίων σχέσεων για να μην εμφανίζεται στην αναζήτηση της Google το περιστατικό.

Ιδού εκπρόσωπος της εταιρίας που ανέλαβε την εκκαθάριση του “κακόβουλου” υλικού:

νεβινς

Και ιδού και οι σκοποί των συναλλαγών UC Davis και Nevins and Associates:

νεβινς 2

… να επισπεύσουν την εξαφάνιση των αναφορών στο περιστατικό με το σπρέι πιπεριού στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google για το πανεπιστήμιο και την Πρύτανη…

Η εταιρία διερεύνησε τα αναλυτικά της Google για το περιστατικό και την Πρύτανη και έπειτα γέμισε το ίντερνετ με θετικά σχόλια και άσχετες ιστορίες, τις οποίες και τελειοποίησε με στόχο να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων κάθε “ανεπιθύμητο περιεχόμενο”.

Η φάση ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία κάποιων δημοσιογράφων, με την εταιρία και τη Google να μην έχουν ακόμα προβεί σε κάποια σχετική δήλωση.

Πάντως, λίγο τσάμπα φαίνονται να πήγαν αυτά τα 175 χιλιάρικα, κρινοντας από σημερινλη αναζήτηση στο Google:

Καταγραφή

Αυτά τα νέα, λοιπόν, από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, όπου η έννοια “άσυλο” είναι συνυφασμένη πιο πολύ με την ψυχική υγεία παρά με το πανεπιστήμιο (Thanos Tzimeros likes this) και όπου τα σπρέυ πιπεριού είναι, πλέον, μια μακρινή ξεθωριασμένη ανάμνηση. Η νέα φάση μετράει πιο πολύ.

police-brutality-in-america

God Bless America

 

Best of internet