Quantcast
THE STREAM

Ο Κιμ τελικά το πάτησε αλλά δεν έγινε τίποτα

Τζούφια τα βεγγαλικά του Αγαπημένου Ηγέτη


President Creed · 15 Απριλίου 2016

 

Τα σχέδια του Κιμ δεν πήγαν και τόσο καλά σήμερα το πρωί. Στη Βόρειο Κορέα ο Αγαπημένος Ηγέτης είχε κανονίσει να πατήσει το κουμπί για να γιορτάσει την “Ημέρα του Ήλιου” aka τα γενέθλια του παππού του τωρινού Κιμ, τον Κιμ Ιλ Σούνγκ.

Ο Κιμ ήθελε λόγω της ημέρας να εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς πέρα από τις ανατολικές ακτές της Βορείου Κορέας, αλλά τελικά το πάτημα του κουμπιού δεν κατέληξε σε εκτόξευση.

Η ημέρα του Ήλιου είναι η σημαντικότερη γιορτή στη Βόρειο Κορέα, γενικά γίνεται κάθε χρόνο ο σχετικός χαμούλης και στο Κιμαίικο έχουνε χαρές. Οπότε φανταζόμαστε ότι ο Αγαπημένος Ηγέτης θα είναι έξαλλος με την αποτυχία εκτόξευσης των βεγγαλικών του.

 

jong-potd-plane_3091340k

O Kιμ δε χάνει ποτέ το κέφι του, ούτε όταν στέλνει σε γκούλαγκ τους υπαίτιους για την αποτυχία εκτόξευσης πυραύλου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει σήμερα ένα βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς με τροχιά εκτόξευσης εκτός των ανατολικών ακτών της χώρας. Η εκτόξευση απέτυχε αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, πρόκειται για αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου τύπου “Musudan” με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 3.000 χιλιομέτρων ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε την αποτυχία εκτόξευσης.

 

Τον τελευταίο καιρό τα βεγγαλικά που χρησιμοποιεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να φανεί γαμάτος στον λαό του γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα και, εχμ, πυρηνικά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Η αποτυχημένη σημερινή εκτόξευση ακολουθεί την 4η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τον Ιανουάριο, αλλά και την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης, στις αρχές Φεβρουαρίου, με συνέπεια την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

 

 

Δεν πειράζει Κιμ, την επόμενη φορά.

NORTH-KOREA

Best of internet